Buy website traffic cheap

Hartstocht en verlangen in Casablanca van Scapino Ballet

Na achttien uitverkochte voorstellingen van Oscar in Theater Carré, trekt Scapino Ballet Rotterdam vanaf 28 oktober het land in met Casablanca. Na een succesvol begin van de tournee, werd deze vorig jaar abrupt afgebroken vanwege de laatste Corona lockdown

De film Casablanca met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart in de hoofdrollen geldt als een van de beste Hollywoodklassieker ooit. Choreograaf Ed Wubbe gebruikt het liefdesverhaal van twee mensen op de vlucht voor oorlog als basis voor een beeldende voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld. De vertaling van film naar theater levert een spannend nieuw geheel op met dans in verschillende stijlen, acrobatiekelementen, muziek en een draaiend podium als middelpunt.

Casablanca   Foto Bas Czerwinski  097 HI RES

Het verhaal speelt zich af op een gevaarlijke plek, waar een groep ontheemde mensen wacht op een beter bestaan en de oorlogsdreiging nooit ver weg is. Achter het romantische verhaal gaat een schemerwereld schuil waarin de grenzen tussen goed en kwaad vervagen. Muzikaal uitgangspunt is de soundtrack van de film met o.a. het legendarische ‘As time goes by’. Met een aantal betoverende groepsscènes op Marokkaanse Berbermuziek brengt Wubbe een nieuwe dimensie in het verhaal die verwijst naar de actualiteit van immigranten en vluchtelingen.

Casablanca   Foto Bas Czerwinski  037 HI RES

Afscheidstournee Bonnie Doets
Na een danscarrière van 30 jaar bij Scapino Ballet neemt Bonnie Doets dit seizoen afscheid van het toneel. Casablanca wordt haar laatste tournee. Bonnie Doets werd in haar carrière meermaals onderscheiden voor haar werk als danseres, waaronder de Prijs van Verdienste van het dansersfonds ’79 en een Gouden Zwaan voor haar bijdrage aan de Nederlandse dans. In de afgelopen 30 jaar is zij uitgegroeid tot de ster van Scapino Ballet Rotterdam waar zij al die tijd heeft samengewerkt met artistiek directeur en choreograaf Ed Wubbe.

Klik hier voor de speellijst