Buy website traffic cheap

Juffenballet in reprise

Sprookjesachtige parodie op het schoolsysteem pleit voor spelen

Vanaf zondag 16 oktober gaat de familievoorstelling Juffenballet in reprise met een première in Theater Zuidplein in Rotterdam. Roosmarijn Luyten, geroemd in haar rol als Rachel Hazes in Hij Gelooft In Mij, schittert weer in haar rol als juffrouw Blauwzuur. Voor de voorstelling lieten regisseur René Geerlings en tekstschrijver Moniek Merkx zich zowel inspireren door Shakespeare en Roald Dahl als de huidige staat van het onderwijs. Juffenballet is een pleidooi voor het belang van spelen en het aanpakken van prestatiedruk in het onderwijs. De productie van Maas theater en dans toert tot en met 28 december 2022 door heel Nederland.

René geerlings over Juffenballet

“Zoals wij allemaal weten staat het onderwijs onder grote druk. Remedial teachers, leerlingvolgsystemen, foutenanalyses, registratieformulieren, managementcontroles, deskundigheidsbevordering en prestatiebonussen, allemaal ingewikkelde termen waarmee de onderwijzer lam geslagen wordt. Voor spelen is op school nog maar weinig ruimte. Terwijl onderzoek heeft uitgewezen dat spelen onmisbaar is voor de ontwikkeling van een kind. En wat voor juffen krijg je als de druk om te presteren steeds groter wordt? Ik vond het de hoogste tijd om dit nijpende probleem als startpunt te nemen voor een familievoorstelling, een ode aan de fantasie.

Over de geheime werled achter het schoolbord

In Juffenballet blijkt de koffiekamer een portal naar een andere wereld. In de maneschijn ontmoet een stel juffen elkaar op een open plek in het bos. Ze gebruiken het huiswerk om een fikkie te stoken, dansen wild en uit de maat en brouwen mengsels en geniepige plannetjes. Plannetjes om de schooldirectrice, een oude hippie met flowerpoweridealen, van de troon te stoten. Ze willen de school vernieuwen met strakke regels en prestatiedruk. Een strijd tussen vrijheid en orde barst los. Maar dan komt er een nieuwe juf. Kan zij de boel redden?
Gooi de heksen van Roald Dahl, Harry Potter, Superjuffie en De Luizenmoeder op een hoop en je hebt Juffenballet. Een bokkig avonturenverhaal voor 6+ waarin het klaslokaal net zo makkelijk een wild bos kan zijn. Waarin juffen overdag het goede voorbeeld geven, maar na het luiden van de schoolbel hun haren losgooien. Een voorstelling voor de hele familie met veel dans, vette decorwisselingen, humor en af en toe een spannend liedje.

Juffenballet toert door Nederland vanaf 15 oktober tot en met 28 december 2022.
Klik hier voor de speellijst