Buy website traffic cheap

Al 25 jaar wordt dans in al haar verschijningen gevierd tijdens de Nederlandse Dansdagen, met Maastricht als kloppend hart van het dans-walhalla. Begonnen met een enkele avond in 1997, belooft deze jubileumeditie (van 30 september t/m 6 oktober 2022) extra bijzonder te worden. Met meer dan 100 inspirerende voorstellingen en activiteiten op 12 unieke locaties door de hele stad, online en op TV. Van klassiek ballet tot urban, met gerenommeerde gezelschappen en nieuwkomers: de Nederlandse dans is diverser en meeslepender dan ooit.

Dansfeest door de hele stad
Speciaal voor de jubileumeditie verrijst in het weekend van 30 september t/m 2 oktober voor het eerst een Danstent op het Vrijthof. Deze chique art deco tent is hét podium voor iedereen die zelf wil dansen, mee wil doen aan een workshop tango en salsa of weggeblazen wil worden door spectaculaire dance battles van Amenti Theatre Company en Open Your Mind X The Notorious IBE. Voor iedereen die graag los gaat tot in de vroege uurtjes opent Club Tweak zijn deuren in de Danstent én in het souterrain van Theater aan het Vrijthof. Hiernaast creëert choreograaf Jelena Kostić voor het 25-jarig bestaan een volledig nieuwe theatrale danswandeling in Maastricht. In Blind Spot toont ze het rauwe industriële erfgoed van de stad vanuit een nieuw perspectief. Nog niet uitgedanst? Ga dan op zondagmiddag naar het Vrijthof, waar choreograaf Andreas Hannes via een huppelmanifestatie iedereen oproept om te dansen.

Gevestigde en nieuwe makers

Meer dan ooit kun je je ook laten verrassen door de nieuwe generatie choreografen en dansers die de komende jaren ons danslandschap mede vorm gaan geven. Uit de nieuwe generatie dansmakers komen onder meer Dalton Jansen, Astrid Boons en Joop Oonk op compleet eigen wijze met nieuw werk. Jordi Dik brengt in samenwerking met inclusief dansgezelschap Compagnie 21 het intieme duet ‘Jij en ik en alle anderen’. De 10e editie van het befaamde talentontwikkelingstraject van topchoreograaf Conny Janssen toont werk van Zino Schat (Korzo), Dovydas Strimaitis (Dansateliers) en Remy Tilburg (Conny Janssen Danst). Om het jubileum te vieren gaat de voorstelling DANSLOKAAL 10 tijdens de Dansdagen in première.

Gevestigde makers worden vertegenwoordigd tijdens Meesterwerken, waar de topgezelschappen Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater en Introdans een eerbetoon brengen aan de ‘Meesters van de Nederlandse dans’. Het iconische ballet Föld uit 1985 van Krisztina de Châtel zal tijdens het festival een laatste keer te zien zijn. Wegens groot succes tijdens de voorverkoop is er een extra voorstelling toegevoegd.

Teamwork van Jan Kooijman en Redo
Dit jaar zijn Jan Kooijman en Redouan Ait Chitt alias Redo op verschillende manieren betrokken bij het festival. Op zondag 9 oktober wordt bij de NTR op NPO 2 het programma 25 jaar Nederlandse Dansdagen uitgezonden, inclusief highlights van deze editie, waarin beide mannen in gesprek gaan met bijzondere mensen uit de danswereld. Om inzicht te geven in het rijke on- en offline dansaanbod wordt het publiek in Op pad met Redo dagelijks online meegenomen langs de verschillende onderdelen en het festivalgevoel in de stad.

Gala
'Dans met mij' is wederom het motto dat oproept dans in alle verschijningsvormen te ervaren. Die boodschap wordt extra uitgedragen door de drie spraakmakende ambassadeurs van deze jubileumeditie: urban danser en choreograaf Gil ‘The Grid’ Gomes Leal, balletdanseres Milena Sidorova en moderne danser Ivan Montis. Op vrijdag 30 september worden tijdens Het Nederlandse Dansdagen Gala in Theater aan 't Vrijthof de belangrijkste dansprijzen van ons land uitgereikt. De nieuwe Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht geeft een impuls aan het genre door het ondersteunen van opkomend talent. Met de prestigieuze VSCD Zwanen worden topprestaties binnen de Nederlandse dans gevierd. Maandag 29 augustus worden de genomineerden bekend gemaakt. Meer info en tickets: www.nederlandsedansdagen.nl