Buy website traffic cheap

Scapino Ballet laat Rotterdam dansen op Koningsdag

Scapino Ballet Rotterdam wil alle Rotterdammers aan het dansen krijgen. Vanwege Koningsdag heeft het stadsgezelschap een feestelijke choreografie gemaakt die iedereen, jong en oud, kan leren. Met deze Koningsdagdans zorgt Scapino voor ontmoeting en verbinding en een dansant eerbetoon aan de stad en de Koning.

De Koningsdagdans is onderdeel van het Rotterdamse Stadsprogramma waarvoor in de maand april diverse Koningsdagactiviteiten worden georganiseerd. Onder het motto ‘Rotterdans je mee?’ trekt Scapino de komende weken met een team van dansdocenten de stad in om op zoveel mogelijk plekken workshops te geven en de dans aan te leren. Instellingen en bedrijven kunnen zich hiervoor aanmelden via de website van Scapino. Het dansgezelschap organiseert ook events op plekken in de stad die vrij toegankelijk zijn, om iedereen de kans te geven de Koningsdagdans te leren.

Scapino Ballet laat Rotterdam dansen op Koningsdag

Dansen bij Zadkine
De dansers van Scapino geven op Koningsdag, samen met de Marinierskapel en spoken word artiesten van Spraakuhloos, een speciaal optreden bij het oorlogsmonument van Zadkine. Voor de Koninklijke familie is hier tijd voor een moment van verstilling.
Eerder op de route passeren Willem-Alexander en Máxima ook de SS Rotterdam waar Scapino met 250 Rotterdammers op het bovendek de Koningsdagdans danst.

Videoclip
Iedereen kan dansen, vindt Scapino. Daarom kunnen Rotterdammers zichzelf de dans aanleren met behulp van de speciale videoclip die is opgenomen op iconische Rotterdamse plekken, waaronder De Kuip. Ook aan blinden en slechtzienden is gedacht, voor hen is er een video beschikbaar met audiodescriptie. De video is gemaakt door het Rotterdamse Video Agency met speciaal gecomponeerde muziek door TAMBR Sonic Branding.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding