Buy website traffic cheap

Koninklijk Theater Carré en Scapino Ballet presenteren vanaf 8 september Oscar, een hommage aan Oscar Carré, met dans, theater, circus én live muziek van Blaudzun.

Choreograaf Ed Wubbe laat zich inspireren door Oscar’s visionaire blik in combinatie met zijn kleurrijke en dramatische leven. De emotionele muziek van Blaudzun, die voor Oscar ook een aantal nieuwe nummers componeert, vormt de ideale score voor Nederlands oudste dansgezelschap dat zijn allereerste theateroptredens in 1946 in Carré gaf. Met Oscar viert Carré haar 135-jarig bestaan. Ook de setting is bijzonder: de jubileumvoorstelling wordt gespeeld in de piste-opstelling van Carré. Eerder danste Scapino in deze piste de negenmaal uitverkochte voorstelling TING!

Première: do 8 september 2022, Theater Carré
Speelperiode: wo 7 t/m zo 25 september 2022
scapinoballet.nl/nl/oscar

Romantiek, intrige en tweestrijd in Casablanca
Vanaf oktober komt Scapino terug met Casablanca, gebaseerd op de Hollywoodklassieker met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart. De tournee werd vorig jaar vroegtijdig afgebroken vanwege de laatste lockdown. Choreograaf Ed Wubbe vertaalt de film naar een zinderende dansvoorstelling over vrijheid, hartstocht en verlangen naar een betere wereld. Casablanca speelt zich af op een plek waar mensen, op de vlucht voor oorlog, wachten op een beter bestaan. Daarmee is de voorstelling, onbedoeld, pijnlijk actueel.

Speelperiode: oktober 2022 – februari 2023
scapinoballet.nl/nl/casablanca

Internationaal talent in Two Tales
Vanaf maart 2023 brengt Scapino opkomende dansmakers in het tweeluik Two Tales. Hierin vertellen jonge choreografen uit Griekenland en Sicilië indringende verhalen met stevige wortels in hun geboortegrond.
Free at last van choreografenduo Danae & Dionysios is gebaseerd op een bekende Griekse mythe over de onafhankelijkheidsstrijd. Erika Silgoner maakt vanuit haar Siciliaanse achtergrond The Mourning, een liefdesverhaal, klucht en tragedie ineen.
Zowel Danae & Dionysios als Silgoner zijn winnaars van de XL Production Award van de Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC). Scapino is partner van het eerste uur van het choreografieconcours dat uniek is in de wereld, mede door het uitreiken van de grootste dansprijs ter wereld; een productiebudget van 100.000 euro.

Première: do. 6 april 2023, Theater Rotterdam
Speelperiode: maart – juni 2023
scapinoballet.nl/nl/two-tales

Talent uit eigen huis in Made in Rotterdam
Dansers van Scapino Ballet presenteren eigen werk in de voorstelling Made in Rotterdam. Made in Rotterdam is Scapino's danslab waar dansers zichzelf kunnen laten zien en hun talent als choreograaf verder kunnen ontwikkelen. Daarmee is het ook een springplank voor de makers van morgen. Met verschillende stijlen en thema's is de voorstelling net zo verrassend en divers als het gezelschap zelf.

Première: juni 2023, Theater Rotterdam
Speeldata: juni 2023