Buy website traffic cheap

Op woensdag 12 oktober gaat The Sleeping Beauty in première in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. Al ruim veertig jaar is The Sleeping Beauty van Sir Peter Wright hét kroonjuweel op het repertoire van Het Nationale Ballet. Dit seizoen danst het gezelschap de voorstelling 21 keer in de periode van half oktober tot en met begin januari. Het negentiende-eeuwse sprookjesballet is met zijn veeleisende variaties, briljante spitzenwerk en benodigde loepzuivere techniek nog altijd dé toetssteen voor balletdansers wereldwijd.

Gouden kroonjuweel
De Frans-Russische choreograaf Marius Petipa en componist Pjotr Iljitsj Tsjaikovski creëerden met The Sleeping Beauty (1890) een van de grootste successen van het Russische klassiek-romantische ballet. Een kleine honderd jaar later bewerkte en regisseerde Engelsman Sir Peter Wright de productie voor Het Nationale Ballet, met groot respect voor het origineel. Het leverde hem en het gezelschap, tot op de dag van vandaag, staande ovaties en juichende kritieken op. Wrights Sleeping Beauty heeft alle glans en allure die passen bij een productie die oorspronkelijk was bestemd voor het hof van de Russische tsaar.

Pracht en praal
Voor zijn veelgeprezen enscenering van The Sleeping Beauty werkte Wright samen met decor- en kostuumontwerper Philip Prowse, die het sprookje onderdompelde in adembenemend goud. Prowse heeft het verhaal gesitueerd aan het zeventiende- en achttiende-eeuwse Franse hof, dat later als belangrijk voorbeeld diende voor het tsaristische hof in Rusland. Samen hebben Wright en Prowse The Sleeping Beauty nieuw leven ingeblazen, waardoor het erfgoed van Petipa en Tsjaikovski ook in de eenentwintigste eeuw nog altijd schittert en betovert.

In deze nieuwe serie voorstellingen van The Sleeping Beauty zullen ook een aantal solisten de hoofdrollen dansen, van onder meer prinses Aurora en prins Florimund, die dat nog niet eerder bij Het Nationale Ballet hebben gedaan. De castlijst is ongeveer twee weken voor de première bekend.

CREDITS
Choreografie
Marius Petipa

Productie en regie
Sir Peter Wright

Muziek
Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

Muzikale begeleiding
Het Balletorkest o.l.v. Ermanno Florio (okt, nov) en Koen Kessels (dec)
De adviesleeftijd voor deze voorstelling vanuit Nationale Opera & Ballet is 8+.
Aanvang 20.15 uur / * 14.00 uur in de Grote Zaal

Toegangsprijzen Nationale Opera & Ballet:
- Standaard tussen €27,- en €97,-
- Jeugdkorting t/m 16 jaar vanaf €23,-

Kaarten zijn verkrijgbaar bij het Kassabespreekbureau van Nationale Opera & Ballet (020) 625 54 55.
Online kaarten bestellen via www.operaballet.nl