Buy website traffic cheap

Een maand na de opening maakt The United Ukrainian Ballet Company bekend met Giselle als eerste internationale voorstelling te gaan toeren. Giselle is één van de meest romantische en oudste balletten die nog steeds wereldwijd wordt opgevoerd, in allerlei uitvoeringen en interpretaties. Deze Giselle is een nieuwe interpretatie speciaal gemaakt voor The United Ukrainian Ballet Company door de wereldberoemde choreograaf Alexei Ratmansky. Onder artistieke leiding van geroemd prima ballerina Igone de Jongh. Van 13 t/m 28 augustus is Giselle te zien in Nederland met de première op 22 augustus in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Daarna vertrekt het gezelschap naar Londen om te gaan spelen in het prestigieuze London Coliseum op West End.

De in Nederland opgerichte United Ukrainian Ballet Company bestaat uit meer dan 65 dansers uit de nationale theaters van o.a. Kiev en Charkov die door de oorlog hun land zijn ontvlucht. Elke danser heeft zijn/haar eigen verhaal over hoe ze de veiligheid bereikten om zich bij het gezelschap aan te sluiten. De persoonlijke reizen van de dansers en hun thuisland, en de urgentie van de voortdurende crisis, resoneren krachtig met Giselle's tijdloze thema's van liefde, verraad, dood en genade.

Alexei Ratmansky, één van de grootste choreografen van zijn generatie en zelf een inwoner van Oekraïne, schenkt de komende maanden zijn tijd om zich bij het gezelschap te voegen en zijn nieuwe interpretatie van Giselle speciaal voor het gezelschap te creëren.

In Giselle staan bijna 60 dansers van de company op het podium. Daarnaast zijn er gastoptredens van Alina Cojocaru en Katja Khaniukova. Alina Cojocaru is voormalig eerste soliste van The Royal Ballet uit Londen en Katja Khaniukova was eerste soliste bij het Kiev Ballet en het English National Ballet. De decors en kostuums worden geschonken door het Birmingham Royal Ballet en de dansers worden in Londen begeleid door het volledige orkest van de Engelish National Opera.

Alle opbrengsten van de kaartverkoop komen ten goede aan de stichting United Ukrainian Ballet Foundation, dat in Nederland is opgericht om de Oekraïense ballet- en danscultuur te beschermen, te ondersteunen en te verspreiden.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.unitedukrainianballet.com