Buy website traffic cheap

Column Mandy Heidstra: DE KAT KRABT DE KRULLEN VAN DE TRAP

Mandy Heidstra (35) werkt als ZZP’er in het theater, aan de organisatiekant. Haar partner Joep werkt ook in het theater, aan de technische kant. Mandy werkte onder meer mee aan Disney’s The Little Mermaid, Cirque Stiletto 2 & 3 en Holiday on Ice’s jubileumvoorstelling SHOWTIME. Ze werkt ook voor een impresariaat. Volgens Mandy is theater een microkosmos, waar alles uit de gewone wereld op kleine schaal plaatsvindt. Ze schrijft tweewekelijks voor ons over wat zij haar gewone leven in een ongewone sector noemt.

Naturalisatieceremoniecabaretier. Eén van ‘mijn’ artiesten, van het impresariaat waar ik voor werk, appte me van de week dat ze dit wil worden. Of misschien al is, want ze heeft het al een keer gedaan. En dat was tof.

Naturalisatieceremoniecabaretier. Goed woord voor galgje. Of Scrabble. Past het überhaupt op het Scrabblebord? Krijg je bonuspunten als het eraf loopt? Hoewel ik gek ben op taal, heb ik dus nog nooit Scrabble gespeeld. Behalve als je kinderscrabble meetelt, maar dan zijn de woorden al voor je ingevuld, hoef je alleen te wachten tot je de juiste blokjes opgeraapt hebt. Maar dat terzijde. Het leuke van de Nederlandse taal is dat we bijna alles aan elkaar kunnen plakken en dat dus ook doen, waardoor je hele mooie samenstellingen krijgt.

Naturalisatie - een vreemdeling het staatsburgerschap verlenen
Ceremonie – plechtigheid/plichtpleging. Oftewel de bijeenkomst waarbij de naturalisatie bevestigd wordt
Cabaretier - cabaretartiest . Oftewel degene die de bevestiging van de naturalisatie mag opleuken

Maar we hebben er meer. Zo hebben we ook de eindejaarscabaretier (ook wel oudejaarsconferencier) ouwelullencabaretier, allochtonencabaretier, ADHD-cabaretier en er zijn er vast nog meer. Wie hiervoorgenoemden zijn, laat ik aan jullie (Googlekwaliteiten) over.

Cabaretier is klaarblijkelijk een geweldig woord voor samenvoegingen, maar ook een vak waarbinnen extreme specialisatie mogelijk is. Nooit verwacht dat ik een cabaretier met een arts zou gaan vergelijken, maar zo is het blijkbaar toch. Je bent niet gewoon arts, nee, je bent huisarts, of kinderarts, tandarts...

Er zijn ook verschillende gradaties van specialisatie. Zo kan je maag-, lever-, darmarts zijn, maar ook longarts of arts-promovendus op de zwezerik. Steeds kleiner, steeds specifieker. En bij specialisatie komt ook status kijken. En een chirurg staat hoger in de rangorde dan de zaalarts.

Het zegt dus iets over wat je kan, weet en doet, maar ook over de waardering die je krijgt. Cabaretiers zijn er bij bosjes, dus wanneer je zover bent dat je een specialisme toe mag voegen aan de titel cabaretier zit je sowieso al in de buitencategorie. Tenzij het kutcabaretier is. Dat werkt alleen positief als je een grappige gynaecoloog bent. En dan nog is timing heel belangrijk.

Naturalisatieceremoniecabaretier -zeg het maar eens 5x snel achter elkaar zonder je tong erover te breken. Gelukt? Automatisch geslaagd voor de inburgeringscursus. Rest ons nog de vraag wat we doen met Nederlanders die het niet lukt dit er 5x snel en vlekkeloos uit te gooien.

Is er ook een denaturalisatieceremoniecabaretier in de zaal?