Buy website traffic cheapHet is al gezellig druk in de foyer van het Dakota theater in Den Haag als wij met het hele gezin binnenstappen. Alle kinderen zijn druk aan het kleuren in afwachting van de voorstelling en als wordt aangekondigd dat de deuren van de zaal open gaan, springt iedereen gelijk op en loopt vol verwachting de zaal in.

En die verwachtingen maken Izaline Calister, koningin van de tumba en Thijs Borsten, koning van de kinderliedjes, meer dan waar. Want als het Izaline niet lukt om in slaap te komen, beleeft zij in het schemergebied tussen dag en nacht, allerlei avonturen die, hoe kan het anders, gepaard gaan met de allerleukste kinderliedjes.

Als ‘yui di korsou’ (kind van Curaçao) is het voor mij een feest der herkenning, al die kinderliedjes van Curaçao, Aruba en Bonaire. De liedjes worden zowel in het Papiaments als in het Nederlands gezongen, zodat het voor iedereen goed te volgen is. En ook als de kinderliedjes geen jeugdsentiment oproepen, maken ze je in ieder geval erg vrolijk!

Naast de gezellige muziek is er veel interactie met het publiek. Als Izaline de jonge bezoekers vraagt wat hun lievelingsdier is, zodat ze ook over die dieren kan zingen, had ze natuurlijk niet kunnen bedenken dat ze allemaal zouden kiezen voor een dier dat geen geluid maakt. Dit zorgt voor hilariteit alom, want probeer maar het geluid van een vlinder, pony, egel of een konijn na te doen!

De uitverkochte zaal danst en zingt de hele voorstelling mee (en niet alleen de kinderen!), het dansje van de ‘blenchi’ (kolibri) is favoriet en het feest is compleet als een paar kinderen het podium op mogen om mee te doen met de Antilliaanse variant op ‘hoofd schouders knie en teen’.

Door de interactie en het eenvoudige maar goed bedachte script slagen Izaline, Thijs en Danny, op percussie, er in de aandacht van het jonge publiek een uur vast te houden. En ik denk dat ze met gemak nog even hadden kunnen doorgaan!

Na een verdiende staande ovatie stappen wij vrolijk het theater uit. En thuis wordt drie dagen later nog altijd fanatiek gedanst als een ‘blenchi’!

Gezien 23 oktober 2022 Dakota Theater Den Haag