Buy website traffic cheap

Spannend, educatief en interactief. Theatergroep ‘Theater in Actie’ komt met de intense voorstelling: De Confrontatie.

“Na twintig jaar ervaring in het (educatief) theater ga ik mijn persoonlijke verhaal vertellen”. Theatermaker en producent Leon van Uden (Robèrt van Beckhoven in het theater, Liften 1 & 2, Toms Magische Speelgoedwinkel e.a.) komt dit najaar met een nieuwe voorstelling, gebaseerd op zijn eigen ervaringen op de middelbare school. ‘De Confrontatie’ is de eerste productie van ‘Theater in Actie’ en speciaal gemaakt voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Tevens is de voorstelling te boeken voor ouderavonden.

Over de voorstelling
Wat als je middelbare school een hel was en je, twintig jaar later, de ultieme kans krijgt om je pester(s) te confronteren?

Het overkomt Bas. Na een zeer vervelende schooltijd lijkt zijn leven eindelijk in balans: hij heeft een lieve vriend, geweldige vrienden en een mooie carrière. Echter, achter die opgewekte lach zit nog altijd dat diepgewortelde trauma verborgen. Dan doet zich een onverwachte kans voor...

In dit, op waarheid gebaseerde verhaal, worden Bas en Giovanni opgesloten in een kleine ruimte, waaruit ontsnappen onmogelijk is. De pester tegenover de gepeste. Het slachtoffer tegenover de dader. Wat volgt is een intense confrontatie met vurige gesprekken, vooroordelen en ontroerende momenten. Terwijl we de mannen en hun motieven steeds beter leren kennen rijst de vraag: wie is het echte slachtoffer én wat is de rol van dat, haast, anonieme meisje? Het zal een 'verblijf' worden die hun leven en dat van de toeschouwer voorgoed zal veranderen.

Naast deze verhaallijn zijn we ook getuige van een schokkend verhaal dat zich afspeelt in het heden. Een pestsituatie waarin social media een gevaarlijke rol speelt. De twee verhaallijnen klimmen samen naar een heftige en emotionele climax, waarbij wegkijken geen optie is.

'De Confrontatie’ is de ultieme interactieve voorstelling over (de nasleep van) pesten, seksuele diversiteit, cultuurverschil, social media, vooroordelen én in actie komen!

“Ik vind het zo belangrijk om deze thema’s aan te snijden omdat ik weet hoe het is om gepest te worden omdat je ‘anders’ bent dan de meerderheid. Ik kwam er op jonge leeftijd achter dat ik homoseksueel ben, speelde toneel en was vrij introvert. Daardoor werd ik er door een groep mensen uitgepikt als hun slachtoffer. Het pesten begon in de ochtend, in de bus naar school en het stopte pas als ik weer ‘veilig’ thuis was. Het bepaalde mijn hele dag, mijn week, mijn weekend en mijn leven. Op school lachte ik alles weg, maar thuis kwamen de frustraties er ongenuanceerd uit. Door mijn boosheid heb ik zo vaak ruzie gezocht met mijn moeder (die ik niets durfde te vertellen) en daar schaam ik me nog steeds diep voor. Inmiddels realiseer ik me dat ook de pester een verhaal heeft. Dat gegeven gaan we, samen met het publiek, onderzoeken. Hoe? Daar kom je achter in deze ultra persoonlijke ‘confrontatie’.”

Wil jij samen met ons in actie komen en samen de wereld rijker, mooier en veiliger maken? We kunnen spelen in het theater, een gymzaal, de aula of een groot lokaal. Informatie kun je vinden op www.theaterinactie.nl .