Buy website traffic cheapHet is een mooie, zonnige zondagmiddag als wij de Amstelveense Schouwburg binnenstappen. Eenmaal binnen blijven wij in tropische sferen: in de foyer is een ware jungle speeltuin gebouwd! Slangen, tijgers en olifanten waar je lekker mee kan knuffelen, een fantastische giraffe puzzel, muziekinstrumenten én dierenverkleedkleren zodat de kinderen helemaal op kunnen gaan in hun rol! Je zou bijna vergeten dat we voor de voorstelling van Dirk Scheele – De roep van de jungle zijn gekomen! Maar als de theater deuren open gaan, weten de kinderen het weer en gaat iedereen op zoek naar zijn plekje.

We zien op het podium een mooi jungle decor met een grote boom. De band staat klaar en de kinderen zijn er klaar voor! Dan verschijnt Dirk Scheele op het toneel. Met zijn herkenbare sound opent hij de show en verwondert hij zich over het feit dat iedereen het theater heeft kunnen vinden. Iedereen, behalve zijn vriend Japie het Apie. Samen gaan we op zoek naar Japie.

Tijdens de zoektocht komen we allemaal jungledieren tegen die ook nog heel muzikaal zijn! Ze laten Dirk en de zaal meegenieten van hun talenten. Als wij Japie uiteindelijk hebben gevonden, vertelt hij dat hij een Apenband heeft opgericht en dat hij nog op zoek is naar bandleden. In eerste instantie wilt Japie niets weten van het idee van andere diersoorten in zijn band. Dirk stelt daarom ‘blind auditions’ voor en organiseert een ware talentenshow voor alle dieren met een mooi thema ‘Iedereen is anders; ieder dier op zijn eigen manier.

Met eenvoudige liedjes, met af en toe herkenbare melodieën, weten Dirk, de dieren en de band de zaal te boeien. Er wordt flink meegeklapt, gestampt en gezwaaid en af en toe wordt een bekend kinderliedje ingezet en staat de hele zaal te dansen en te zingen! Als er ineens een ijsbeer op het toneel verschijnt, zijn de jungle dieren verbaast; een ijsbeer hoort toch niet in de jungle?! Het blijkt het haakje voor een maatschappelijke boodschap: door de klimaatverandering is er zo weinig ijs meer op de noordpool, dus de ijsbeer is op zoek naar een andere plek om te wonen. Gelukkig is hij in de jungle van harte welkom! Zeker met de meegebrachte ijsjes!

En zo is deze gezellige voorstelling, behalve leuk ook nog educatief!

Kijk voor hier voor meer informatie en kaarten.

Gezien: 3 april 2022 Amstelveense Schouwburg