Buy website traffic cheap

Gouden Krekel voor POPpulisme

De theatervoorstelling POPpulisme van Het Filiaal theatermakers heeft de Gouden Krekel gewonnen voor meest bijzondere productie 2021 - 2022. Deze eervolle prijs werd uitgereikt op zondag 17 september door de VSCD-jeugdtheaterjury tijdens het Gala van het Nationaal Theater 2023 in Stadsschouwburg Amsterdam.

De jury kende in juni 2023 POPpulisme al de Zilveren Krekel toe voor de meest indrukwekkende productie in het jeugdtheater, samen met zes andere jeugdtheatergezelschappen. Al deze gezelschappen waren daarmee genomineerd voor een Gouden Krekel. De jury zei over de voorstelling POPpulisme: ‘Het Filiaal maakt met deze voorstelling een ongekend actuele voorstelling, waar ouders en hun kinderen hopelijk nog lang over door zullen praten.’

‘Ik ben ontzettend blij!’ zegt regisseur en artistiek directeur van Het Filiaal. Trots dat we – ook volgens de jury – een uiterst actuele en relevante voorstelling hebben gemaakt en tegelijkertijd zijn we bezorgd dat de actualiteit van POPpulisme nog jarenlang een gegeven zal zijn. In seizoen 2024/2025 gaat deze voorstelling in ieder geval weer spelen in theaters en op scholen.’

Eva Gouda, toneel-en hoorspelschrijver, schreef de komische en rake tekst van deze voorstelling. ‘Het volk van Berg en Dal is een imaginair volk. Het is een soort van parallelle wereld aan de onze. Ze lijken op ons, maar toch ook weer niet. POPpulisme, gespeeld door poppen, is een voorstelling over manipulatie en legt het patroon bloot van de gevolgen daarvan. Ik ben heel blij met de waardering van de jury en dat de tekst is uitgegeven in boekvorm door De Nieuwe Nederlandse Bibliotheek.

VSCD en Krekels
De Krekels, de VSCD Jeugdtheaterprijzen voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie en -prestatie, worden sinds 2005 jaarlijks uitgereikt. Het Filiaal won eerder een gouden en meerdere Zilveren Krekels: Mevr. Ophelia (2011), Huis (2012), De Grote Illusionist (2015 Goud en Zilver ) en Falling Dreams (2016).
Alle genres binnen de podiumkunsten voor jeugd en jongeren komen in aanmerking voor de prijzen.