Buy website traffic cheap

Tekst en beeld Tommy van Delst  

Met een temperatuur van 8 graden Celsius, een fris lentezonnetje en bloeiende narcissen mag het duidelijk zijn: het is lente. Dat betekent dat Pasen voor de deur staat en daarmee ook de paasvakantie. En wie Paasvakantie zegt, zegt dan ook dat het aan de Vlaamse zuidkust gelegen Plopsaland de Panne opnieuw haar deuren zal openen. Dit jaar al voor het 24e seizoen! Op zaterdag 23 maart werd dit groots gevierd met een ‘grande opening’ van het nieuwe seizoensconcept: Studio 100 festival.Plopsaland gaat met het studio 100 festival terug naar zijn kern: de figuren van Studio 100. Deze mascottes zullen je ‘s morgen bij het opengaan van het park welkom heten, over de dag de mogelijkheid geven om op de foto te gaan bij een van de vele meet & greets en aan het einde van de dag weer uitzwaaien in de kiosk op het dorpsplein. De Plopsaparade - waarbij deze figuren in een stoet door het park trekken - wordt milieuvriendelijker: in plaats van cabrio’s zullen er paradefietsen worden gebruikt. Iedere mascotte zal individueel in een mobiele kiosk worden rondgereden.

Om 10u30 maakte deze paradefietsen op de feeërieke Plopsa-muziek voor het eerst hun entree in het park. Onder toeziend oog van Studio100-topmannen Gert Verhulst & Hans Bourlon, Carl Lerea (de nieuwe CEO van Plopsa) en enkele studio100-corryfeeën waaronder Coen Krucke (Alberto Vermicelli), Agnes de Nul (kabouter Kwebbel) en Marthe de Pillecyn (de zwartharige van K3) werden ze met luid applaus onthaald door de abonnementhouders en pers. Om 10u40 mocht meneer de Burgemeester (van Samson) middels het omdraaien van een reuzegrote Plopsasleutel, de dag en daarmee ook het park en het seizoen openen.

Piet de Konick – huisontwerper van Studio 100 en de Plopsa groep – tekende voor de schetsen van de mobiele paradeplateaus. “We gaan hiermee weer terug naar de kern van het park: we laten de Studio100-figuren centraal staan”. “En dit is nog maar het begin”, vervolgt hij. Mogelijk door het vertrek van de vorige CEO (die werd ontslagen wegens vermeend grensoverschrijdend gedrag), is er een nieuwe wind gaan waaien door het bedrijf. Er staan voor de komende tijd dan ook nog meer plannen op stapel. 

Afgelopen januari werd na 9 jaar nieuwe bedrijfskleding geïntroduceerd alsook voor het eerst in 24 jaar de logo’s voor alle Plopsa parken aangepast naar een meer universeel en volwassen logo. Zo werd aan het logo van het park bij de watervallen van Coo “Ardennes” toegevoegd en werd de Duitse plaats “Platz” van het Holiday park vervangen door “Germany”. Intern wordt er gesproken over een Plopsa 2.0, waarbij kwaliteit weer hoog in het vaandel komt te staan. Dit jaar zal er bijvoorbeeld géén nacht van de Abonnees plaatvinden, om ook deze speciale activiteit voor de trouwste bezoekers, de abonnementhouders, opnieuw uit te vinden en hier later weer extra groot mee uit te kunnen pakken.


Het eigen Plopsatheater zal ook intensiever worden gebruikt: niet alleen kan je er traditiegetrouw naar de Samson & Marie zomershow gaan kijken. Ook zal de eerste sprookjesmusical (uit 1997) Sneeuwwitje opnieuw gaan spelen met Ianthe Taverniers in de hoofdrol als Sneeuwwitje, Michiel De Meyer als de knappe prins en Ex-K3 Karen Damen als boze stiefmoeder. Nieuw is dat er ook een reguliere zaalshow (Plop en de knuffelbeer) zal gaan spelen. Deze tourshow zal zijn inbegrepen bij je toegang tot het park. Een revue voor volwassenen (eveneens met Karen, maar ook met studio100-eigenaar Gert Verhulst en zijn vast sidekick James Cooke): de Gert & James zomerrevue, is ook nieuw dit jaar.


Nadat het select aanwezig publiek – waaronder wat kansarme gezinnen die werden getrakteerd op een verzorgde uitstap – de hele dag mocht genieten van het park, konden zij om 16u00 ook voor het eerst getuige zijn van Studio 100 ‘on wheels’. Hierbij zagen de kinderen (én hun ouders) hun idolen op de paradefietsen door het hele park rondrijden. De dag werd afgesloten met een grote uitzwaaishow in de kiosk op het dorpsplein. Dit vond overigens 3 maal plaats (om de 15 min.) om ieder kind de kans te geven goed afscheid te kunnen nemen, alvorens weer huiswaarts te keren.