Buy website traffic cheap

Online platform Podiumkids Thuis

Jeugdpodiumkunsten voor de thuisschool
Gebundeld aanbod van registraties van diverse landelijke jeugdgezelschappen

Het online platform Podiumkids Thuis, waarop 17 professionele jeugdgezelschappen hun digitale registraties bundelen, trok honderden kijkers in de kerstvakantie. Familievoorstellingen voor 3+ tot en met 10+ kunnen on demand thuis bekeken worden. Ook nu de scholen tot in ieder geval 25 januari dicht zijn is het een ideale afwisseling voor thuisscholende ouders en kinderen: verantwoorde schermtijd en een uurtje theaterkunst op het programma. Vanaf woensdag 13 januari staan er vijf nieuwe voorstellingen op Podiumkids Thuis. De 17 gezelschappen hebben hun tournees moeten stilleggen tot 9 februari, premières en producties moeten annuleren. Door de enorme ophoping in de programmering van veel theaters, lukt het vaak niet meer om voorstellingen te verplaatsen. Met Podiumkids Thuis bereiken zij toch het kinderpubliek.

Theater voor de thuisschool
Nu de scholen nog een tijdje dicht zijn, biedt Podiumkids Thuis ook uitkomst voor homeschoolers. Ouders die thuiswerken en hun kinderen zelf lesgeven, kunnen verantwoorde schermtijd inbouwen in het dagprogramma. Er is keuze genoeg en er komen steeds voorstellingen bij. Het aanbod van 21 voorstellingen wordt vanaf 13 januari aangevuld met Het verhaal van Anders (8+) van Danstheater Aya, Meneertje Meer (3+) van Tg Winterberg en STIP Theaterproducties, Roodhapje (6+) en 4 Musketiers (6+) van Holland Opera en Alleen op de wereld (8+) van Maas theater en dans. De komende maanden zal het aanbod regelmatig worden ververst.

Podiumkids Thuis
Podiumkids Thuis is een initiatief van Podiumkids, een collectief van 26 gezelschappen die theater-, muziek- en dansvoorstellingen maken voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. De voorstellingen worden aangeboden voor een prijs van € 2,99.

Sonja Rinkel, projectcoördinator van Podiumkids, ziet het nieuwe online platform als een waardevolle aanvulling. “Met Podiumkids Thuis brengen we kwalitatief jeugdtheater nóg dichter bij mensen thuis en bereiken we juist in deze tijden meer publiek dan we in het theater zouden kunnen. Het feit dat zoveel jeugdgezelschappen bereid zijn hun aanbod te bundelen op één platform is uniek. Dat we nu ook weer in een landelijke lockdown zitten, hadden we niet voorzien, maar maakt de timing nog urgenter.”

De voorstellingen
De voorstellingen die sinds 18 december te zien zijn: Niet wiet, wel nel van Hoge Fronten, Jazz duzz en Eet je bord leeg van de Toneelmakerij, Zo plat als de wereld en Falling Dreams van Het Filiaal theatermakers, Buurman in de biep en Buurman op vakantie van Plan d-, De man die alles weet en Oorlog van Theater Artemis, Drie en Juffenballet van BonteHond en Maas theater en dans, Gezocht: konijn van Maas theater en dans, Joris & de Drakentemmers van Het Laagland, Vreemde eend van Sally Dansgezelschap Maastricht en Het Laagland, Beet en Hotel Perdu van Het Houten Huis, Zoek, Mariken, Mismuis en Hou van die hond van Kwatta en De wereld & Ko van STIP Theaterproducties.

Over Podiumkids
Podiumkids is een collectief van 26 professionele gezelschappen die theater-, muziek- en dansvoorstellingen maken voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Podiumkids wil jeugdtheater onder de aandacht brengen bij zoveel mogelijk mensen. Dat doet ze met de Podiumkids Prijs, maar ook met de website www.podiumkids.nl: de uitagenda voor de hele familie. De Podiumkids Prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK).