Buy website traffic cheap

Oorkaan speelt TEMPO

Foto's Bart Grietens
Wie het heeft over muziek, heeft het over tijd. En tijd is eindeloos, zeker als je zeven bent. Of zeven-en-een-half, bijna acht, volgende week, overmorgen, morgen, nog één nachtje slapen. En tijd verdwijnt wanneer je wordt meegezogen in een wereld vol verwondering. Dan lijkt de tijd alleroneindigst. Tot het opeens voorbij is.

De leden van het Oorkaan Ensemble scheuren als ervaren game-avatars door de muzikale dimensies. Ze haasten, springen, botsen, rennen en komen weer tot stilstand. Maar wie bepaalt het tempo eigenlijk? De ritmes vliegen hen om de oren! Als dat maar goed gaat... Spelend met noten, akkoorden en elkaar nemen de musici ons mee op een reis door de muziek vol onverwachte wendingen en verrassende muzikale levels. We slaan linksaf, rechtsaf of missen een afslag maar komen altijd weer op het spoor terecht.

Oorkaan speelt TEMPO

Als meesters van hun muzikale controllers beheersen ze hun instrumenten tot in de puntjes, en spelen in ‘Tempo’ westerse klassieke muziek, gaande van Beethoven, Brahms en Vivaldi. Alsof dat nog niet genoeg is, ontsluiten ze ook nieuwe levels met hedendaags klassiek werk speciaal voor hen gecomponeerd door Martijn Padding. Ongebonden aan bladmuziek, stoelen, of andere conventies met poten, laten ze de tijd tegelijkertijd vooruitvliegen én een klein uur stilstaan. Een theatraal concert als een zwart gat waar je in gezogen wordt. Totdat je er aan het eind weer uitvalt, op je stoel in de concertzaal.

Klik hier voor de speellijst