Buy website traffic cheapDat we helemaal zijn nat geregend, is al snel vergeten als we op de rode loper stappen tijdens de feestelijke première van Belle en het Beest. Mooie ballonnen en een zakje snoep maken de entree extra feestelijk. Voordat de voorstelling is begonnen hebben we al heel wat kleine “Belles” zien rondlopen; prachtig uitgedost voor de verkleedwedstrijd die is georganiseerd.

Als het doek wegschuift wanen we ons in een schattig Frans dorpje. Er is groot nieuws, prins Dinant wordt binnenkort 21 jaar en dus koning. Reden voor feest! Maar wie wordt de nieuwe koningin? Daarover wordt gekonkeld door de meisjes uit het dorp die allebei menen de geschikte kandidaat te zijn. En Belle ? Die heeft geen interesse. Die is anders dan anders en vermaakt zich het beste met haar schilderijen.

Dan verschijnen Fien en Titus op het toneel. Fien wordt liever zelf koningin en bedenkt een list. Als zij prins Dinant nou omtovert in een beest…. En een beest als koning, dat kan natuurlijk niet. De toverspreuk moet worden geoefend en de kinderen moeten meedoen. Er wordt flink geroepen en gezwaaid en het lukt; prins Dinant is het beest. En hoe het dan verder gaat? Zoals in veel sprookjes. De betovering kan worden verbroken door een kus van de ware liefde. Maar dat moet wel gebeuren voor zijn 21ste verjaardag. Gaat dat lukken?

Verschillende scenes volgen elkaar in hoog tempo op, maar door de heldere verhaallijn blijft het goed te volgen. Dat het verhaal afwijkt van de bekende Disney variant lijkt de kinderen niet te deren. Ze zitten allemaal verwachtingsvol te kijken.

Belle beest 2
Met een eenvoudig, maar mooi decor wordt de setting steeds veranderd. De spelers hebben mooi verzorgde kostuums. Sita Vermeulen vertolkt de rol van Belle met verve en Kick Spijkerman speelt het Beest. De liedjes zitten goed in elkaar. Fien en Titus zorgen voor het vertier. Met hier en daar ook een leuke grap voor de ouders.

Na 5 kwartier is de ontknoping daar. Gepaard met spectaculaire effecten wordt de betovering verbroken onder hard gejuich en geklap van de kinderen. Na het slotapplaus en bloemen voor de cast, wordt de winnaar van de verkleedwedstrijd bekend gemaakt. Alle kinderen mochten vanwege het premièrefeest nog met de cast op de foto. Een fantastische afsluiting van een leuke middag.

Belle en het Beest; een overzichtelijke en leuke voorstelling voor de hele familie!
Kijk voor meer informatie en kaarten op www.vanhoorne.com 

Gezien:30 oktober 2021 in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp

Recensie Première Belle en het Beest de Musical