Buy website traffic cheapOp zondag 5 februari gaat de nieuwe voorstelling Hokje van WIRWAR Producties in première! De voortelling begint veelbelovend: vier mensen in zwart ondergoed stappen het podium op en maken zich klaar voor de wedstrijd van hun leven.

Eenmaal gehuld in hun glimmende pakjes gaan ze aan de slag. Met wat hulp van een groot bouwwerk op het toneel vertonen de vier speler in deze wedstrijd hun kunsten. Door de muziek en het grappige intermezzo-dansje dat zich telkens weer herhaalt, heeft de voorstelling iets weg van een computerspelletje. Welk ‘poppetje’ voert de trucjes het beste uit en verdient daarmee de meeste punten?

HOKJE WIRWAR Kamerich Budwilowitz 3
Maar zo eerlijk als bij een computerspelletje is deze wedstrijd niet. Waarom krijgen de mannelijke spelers steeds meer punten, ook al is het duidelijk dat hun kunsten niet de beste waren? Naarmate de wedstrijd vordert wordt dit oneerlijke component, ook voor de aanwezige kinderen, steeds duidelijker. Er wordt ook geprotesteerd. Al is dat maar zachtjes.

Ook de spelers krijgen op enig moment door dat het niet gaat zoals het hoort. De vrouwen doen nóg meer hun best, maar meer punten krijgen ze niet. Hoewel de mannen in eerste instantie genieten van hun goede prestatie, begint het ook aan hun te knagen. Spel door Annet de Ruiter, Charlie Hession, Christina Lancione en Gabriel Dias 

Hoewel het concept en onderwerp van de voorstelling goed zijn, is de uitvoering, door de vele herhalingen wat traag. Maar heeft de doelgroep (kinderen van 5 tot 12 jaar) duidelijk geen last van.

HOKJE WIRWAR Kamerich Budwilowitz 8
De voorstelling bereikt zijn hoogtepunt als de spelers de handdoek in de ring gooien. Aan de wedstrijd doen zij niet langer meer. Maar plezier maken met elkaar, dat kan natuurlijk altijd. En is ook veel leuker. In een mooie eindscene later de spelers zich van hun beste kant zien als ze samen doen wat ze het allerleukste vinden en daarin ook samenwerken. Een spel zonder competitie en op basis van gelijkwaardigheid is veel leuker.

Een vermakelijke voorstelling met een prachtige boodschap.

Kijk hier voor meer informatie en kaarten.

Gezien zondag 5 feb 2023 De Schuur - Haarlem