Buy website traffic cheap

Recensie Nog één keer grappen en grollen met Titus & Fien

Door Tommy van Delst - foto's Wim Lanser
“Stelletje Oliebollen!” klonk het afgelopen zaterdag rond 18u00 voor de allerlaatste keer aan het einde van de allerlaatste show van Titus & Fien in een uitverkocht World Forum Theater te Den Haag. Het vrolijke groene tovenaarsduo nam na 15 jaar afscheid van het publiek. Niet met tranen, wel met een show vol grappen en grollen.

Recensie Nog één keer grappen en grollen met Titus & Fien

Meer dan 2.000 mensen, die allen in hun meest gekke groene outfit naar het theater kwamen, genoten nog eenmaal van hun idolen Titus (Michael van Hoorne) en Fien (Esther van Santen) in een heuse winterrevue. Een revue zoals die vroeger door mensen als André van Duin werd gespeeld. Titus is  - zoals André - duidelijk de centrale grappenmaker en Fien  - zoals Frans van Dusschoten - de aangeefster voor de grappen. Met een ongelooflijk hoge dosis energie weet de drieënveertigjarige CEO van zijn eigen Van Hoorne entertainmentbedrijf, kinderen (én hun ouders) te boeien en te doen schateren van het lachen.

Het olijke duo werd bijgestaan door een ballet, bestaande uit 3 actrices en 12 kinderen. Naast het lopen van een gezellige polonaise op het toneel, zorgde zij vooral voor de changementen waarin van Santen en Van Hoorne zich razendsnel konden omkleden voor de volgende komische scene. Hoewel danseres Sandra Dijkstra voor het eerst in de shows niet ten tonele een toilet hoefde te betreden, mochten de scheet-geluidsfragmenten ook in deze show niet ontbreken. Dit zorgde zoals altijd weer voor grote hilariteit bij het jonge theaterpubliek.

Recensie Nog één keer grappen en grollen met Titus & Fien

De achtkoppige liveband onder leiding van Aaron Bruisten zorgde ervoor dat het een show van hoge kwaliteit werd. Naast de humoristische sketches, die soms ook slapstick bevatten, was er zo ook ruimte om luidkeels mee te zingen met de grootste hits van Titus & Fien, zoals het oliebollenlied, Ali bali ranana en het polonaiselied. Dat dit de allerlaatste show was, werd door Michael maar al te graag onderstreept, waardoor hij het publiek nóg vaker opriep tot een applaus en zelf soms ook de grenzen opzocht met z’n grappen.

Recensie Nog één keer grappen en grollen met Titus & Fien

Het entertainmentbedrijf dat naast live-actionkaraktershows, ook shows met poppen, televisieprogramma’s en online content produceert, bezit zelfs een eigen recreatie- en attractiepark inclusief familieresort. Hierdoor is het voor de veelzijdige directeur niet langer meer te combineren met de rol van zijn alter ego Titus. Dat heeft hem ertoe doen besluiten te stoppen mijn zijn hyperactieve tovenaarsrol, wat daarmee ook het einde van Titus & Fien betekende. Maar de plannen van Michael zijn nog lang niet op. Met de wens om nog verder te groeien, heeft het bedrijf nog volop plannen én sommige zelfs al tot ver buiten de landsgrenzen weten te realiseren.

Recensie Nog één keer grappen en grollen met Titus & Fien

Na het weerklinken van de banger La La La Oranje, werd het eindlied Dit was het weer ingezet. Een lied dat wat wegheeft van het slotlied 3…2…1… van Telekids. Een trage, melancholische piano-intro dat overgaat in vrolijk up-tempo nummer, waarmee wordt toegewerkt naar het einde van de show. Een oorverdovend applaus en staande ovatie was wat volgde op de woorden die van Santen en Van Hoorne tot elkaar spraken. Het moge duidelijk zijn: dit duo zal gemist worden door het jonge publiek. Hopelijk klinkt de kreet “Stelletje oliebollen” nog lang door, als herinnering aan dit immer vrolijke theaterduo.