Buy website traffic cheap

Before After, een prachtig liefdesverhaalWat gebeurt er als je jouw grote liefde na een aantal jaren terug ziet en hij jou totaal niet meer herkent?

Het verhaal
“Before After” vertelt het verhaal van Ben (Coen Bril) en Ami (Desi van Doeveren). Na een hoogoplopende ruzie verlaat Ben het huis waar hij samen met Ami woont. Ben komt niet meer terug en Ami weet niet waar hij is. Na een aantal jaar komt Ami Ben tegen op hun oude gezamenlijke plekje op de heuvel. Ben herkent Ami totaal niet, wat zij in eerste instantie maar moeilijk kan geloven. Als Ben vertelt dat hij betrokken is geraakt bij een ernstig auto ongeluk en zich van voor dit ongeluk niets meer kan herinneren, besluit Ami om niets te zeggen. Kan ze de relatie een nieuw leven in blazen?

oatmilk beforeafter 031122 573 edit drukwerk

Het toneelbeeld
Het decor bestaat enkel en alleen uit een groot metalen frame met katrollen, dat boven het toneel hangt. Hieraan worden regelmatig andere doeken aan gehangen. Door deze ingenieuze oplossing (Studio Dennis Vanderbroek) kan de locatie en de tijd, waar het stuk zich op dat moment in afspeelt, heel eenvoudig gecreëerd worden. De veranderingen worden hierdoor, ook een onderdeel van de voorstelling alsof we met de karakters meelopen in de tijd. Telkens gaan we terug naar het moment van Ben en Ami van voor het ongeluk en krijgen zo een mooi beeld van hoe de liefde tussen deze twee mensen groeit. Maar vooral krijgen we een heel mooi en intens inzicht in de twee totaal verschillende karakters van deze twee mensen.

oatmilk beforeafter 031122 442 edit drukwerk

De liefde
De chemie in het spel tussen Bril en van Doeveren is intens mooi. Van prachtig vileine intieme scènes schakelen ze met zo’n gemak over naar intense emotionele uitspattingen. Hierdoor is de geloofwaardigheid van hun liefde ontzettend sterk. Ik voel hun emoties diep in mijn hart.

oatmilk beforeafter 031122 263 edit drukwerk

De liedjes
De teksten van de liedjes, (Stuart Matthew Price) zijn stuk voor stuk pareltjes. Door Bril en van Doeveren ook prachtig vertolkt. De live muziek, wat voor een kleine productie als deze zeer bijzonder is, tilt de liedjes naar een nog hoger niveau. Vooral door de inzet van een cello krijgen de liedjes een sterke emotionele lading mee. Ik mag wel zeggen dat de keuze van live muziek bij deze voorstelling de enige juiste is. Niels van Doormalen, ontzettend bedankt hiervoor.

Ik heb van ieder onderdeel van de voorstelling ontzettend genoten. Regelmatig heb ik enorme emotie wisselingen mogen voelen,maar de voorstelling heeft mij niet in het diepst van mijn hart geraakt. Dat laatste lag wel in mijn verwachting. Ik ben ervan overtuigd dat als ik deze voorstelling in een kleinere intieme zetting zou mogen bekijken de tranen zeker gekomen waren. Vanavond waren het slechts vochtige ogen.

“Before After” is de eerste voorstelling die Niels van Doormalen met de stichting Oatmilk op de planken heeft gezet. Een mooi intense, emotionele voorstelling, met werkelijk prachtig spel, muziek en liedjes. Alle liefde van de makers voor het genre musical is te voelen en ik hoop van harte dat we nog veel vaker van dit gevoel mogen gaan genieten.

Klik hier voor de speellijst

Gezien 7 november 2022 Theater de Meervaart