Buy website traffic cheap

Foto Annemieke van der Togt  

De musical Blind Date van De Theater BV krijgt, na het bekroonde succes in 2022, met Ja, ik wil! een vervolg in het theater. Ook in deze voorstelling zullen Freek Bartels en Brigitte Heitzer de hoofdrollen van Bob en Jenny spelen. Paul Groot maakt de cast compleet. Ja, ik wil! is vanaf februari 2025 te zien in de Nederlandse theaters.

Blind Date was in het najaar van 2022 te zien in de Nederlandse theaters. De voorstelling werd genomineerd voor acht Musical Awards. Drie ervan werden er verzilverd; Beste Oorspronkelijke Nederlandse Musical, Beste Script en Dialogen en Beste Vrouwelijke Hoofdrol. Komend najaar gaat er een Duitse productie van de voorstelling in première in Berlijn en in het voorjaar van 2026 volgt een Belgische tournee. Een filmversie van Blind Date (Rokjesnacht) van regisseur Johan Nijenhuis zal vanaf oktober dit jaar te zien zijn in de Nederlandse en Vlaamse bioscopen. “Van alle mooie dingen die Blind Date bracht, was dit eigenlijk het eerste. Want al tijdens de tournee wisten we dat een vervolg niet uit kon blijven”, zegt producent Christian Seijkens. “We zijn heel blij dat Freek en Brigitte dat ook vonden en in deze opvolger weer te zien zullen zijn. Met Paul Groot als derde acteur, hebben we een fantastische cast!” 

Brigitte Heitzer, die nu nog te zien is in de musical Mamma Mia!, ontving in 2023 een Musical Award voor haar rol in Blind Date en speelde die rol ook in de verfilming: “Ik kan niet wachten om Jenny weer naar toneel te brengen! Het is een cadeau om het verhaal van Bob en Jenny verder te mogen vertellen.”

Het verhaal
Bankmedewerker Bob gaat op één knie om hondentrimster Jenny om haar hand te vragen. We volgen Bob en Jenny van het aanzoek tot aan de huwelijksnacht. En omdat het regelen van een huwelijk niet eenvoudig is, besluiten de twee de organisatie in handen te leggen van Koos, een weddingplanner bij het bedrijf 'Ja, ik wil'. Maar waar Koos op het hysterische af bezig is de perfecte bruiloft te organiseren, confronteert hij Bob en Jenny ook met de belangrijke vragen rondom een verbintenis als het huwelijk. Wat zegt een huwelijk nog in een tijd waarin volslagen vreemden met elkaar trouwen op tv, om drie weken later alweer te scheiden? Wat zegt een huwelijk nou eigenlijk over liefde? En wat zeggen al die verzonnen tradities überhaupt over de liefde die je voelt? En dan nog die duizend-en-één beslissingen… Als je je eigen bruiloft overleeft, móet het wel ware liefde zijn.

Ja, ik wil! wordt geschreven door Allard Blom, de muziek gecomponeerd door Sam Verhoeven. Joep Onderdelinden tekent voor de regie en Ivo Chundro maakt de choreografieën. Ja, ik wil! gaat op zondagmiddag 2 maart 2025 in première in DeLaMar in Amsterdam en is bijna 70 keer te zien door heel Nederland.