Buy website traffic cheap

Huub van der Lubbe speelt Don Quichot in musical De man van La Mancha

Huub van der Lubbe speelt volgend seizoen de hoofdrol in de musical De man van La Mancha van de Theateralliantie. De musical, gebaseerd op het wereldberoemde boek van Miguel de Cervantes, vertelt het aanstekelijke verhaal over de wonderlijke wereld van idealist Don Quichot.
‘Ik zag De man van La Mancha toen ik zestien was. De beste musical die ik ooit gezien heb. Na De Dijk wilde ik iets heel anders doen. Ze belden me voor de rol van Don Quichot. Daar hoefde ik niet over na te denken: heel graag!
Gelukkig zijn er altijd enkelingen die geen genoegen nemen met de wereld zoals die is. Idealisten die zich verzetten tegen de ‘normale’ gang van zaken met alle oorlog, ellende en onrecht. Vrouwen en mannen die voor gek worden verklaard om hun schijnbaar heilloze, onrealistische missies, maar niettemin blijven strijden. En zo de wereld beter maken. Zulke Don Quichots heeft de geschiedenis nodig. Nu misschien wel harder dan ooit.’ Huub van der Lubbe

Het ritme van deze nieuwe en eigentijdse enscenering van de geliefde musicalklassieker wordt bepaald door de hartslag van de flamenco. De première van De man van La Mancha vindt plaats op zondagmiddag 17 december 2023 in DeLaMar in Amsterdam. De voorstelling gaat daarna tot en met 9 juni 2024 op tournee door heel Nederland. De kaartverkoop is vandaag gestart.

De man van La Mancha
Het verhaal van De man van La Mancha speelt zich af in een gevangenis in het Sevilla van de 16e eeuw. De Inquisitie heerst genadeloos. De dichter Cervantes wordt met zijn medewerker in de kerker geworpen tussen armlastige gevangenen, die de nieuwelingen veroordelen tot het inleveren van al zijn bezittingen. Cervantes brengt, als vorm van verdediging, het verhaal van Don Quichot tot leven: een edelman die te veel ridderromans heeft gelezen en eropuit trekt, vergezeld van zijn buurman Sancho Panza, om grootse daden te verrichten.
Don Quichot is een kind van Zuid-Europa, met een naar buiten gericht vizier, kleurrijk, expressief, ontvankelijk, een toegewijd idealist. Zijn ideaal is het voortbrengsel van zijn verstoorde verbeelding die put uit de fantasiewereld van de ridderromans. Dat is de komische zijde van het verhaal. Maar het ideaal blijft in zijn zuiverheid overeind en maakt zijn drijfveren ontroerend. Don Quichot geeft ons wellicht het inzicht dat de wereld niet alleen maar een plek is waar je nu eenmaal terecht komt, maar ook een plek die je kunt maken tot wat het is, met je eigen handen en gedachten.

Cast: Huub van der Lubbe, Dragan Bakema, Lucretia van der Vloot, Stefan Rokebrand, David van Uuden, Doris Baaten, Mees Hilhorst, Ruth Sahertian, Danny Houtkooper, Sanne Groenen, Djin Kastje, Danique Beijer, Gino Taytelbaum, Enora Oplinus e.a.
www.manvanlamancha.nl

Regie: Ruut Weissman
Choreografie: Pim Veulings
Muzikaal leider en arrangementen: Jeroen Sleyfer
Vertaling: Rob de Graaf
Vertaling liedteksten: Huub van der Lubbe
Decorontwerp: Marloes en Wikke
Kostuumontwerp: Sabine Snijders
Dramaturg: Cecile Brommer
Lichtontwerp: Marc Heinz
Geluidsontwerp: Maarten Houdijk
Pruiken: Cynthia van der Linden
Producent: Rosalie Mohr namens Theateralliantie
www.manvanlamancha.nl