Buy website traffic cheap

Musicalopera Theaterproducties presenteert "Bovenkamers"

Op maandag 27 maart, de internationale dag van het theater, werd de nieuwe Nederlandse musical Bovenkamers van MusicalOpera Theaterproducties gepresenteerd aan de pers. Bovenkamers is een coming of age story die zich afspeelt in het jaar 1957 in Amerika, toen de gevoels- en denkwereld in artistieke kring in een razend tempo aan het veranderen was. Drie enigszins getroebleerde, maar getalenteerde jongeren zetten zich af tegen de traditionele waarden. Dwars door de belevenissen van de drie heen loopt het verhaal van hun ouders die naar hun kinderen, zichzelf en elkaar zoeken. Gelukkig biedt een onconventionele psychiater hulp.

Regisseur Michael Diederich over het verhaal: “Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis! Deze zes karakters maken letterlijk een lange reis van de oostkust naar de westkust van Amerika en tegelijkertijd maken zij stuk voor stuk een persoonlijke reis.”

Bovenkamers is een verhaal vol humor en zelfspot, met een doldwaze plot. Dit alles doorspekt met uiterst melodische en meeslepende muzikale nummers. Een op klassieke leest geschoeid stuk dat harde noten kraakt, maar eindigt met een onmiskenbaar Happy End, zoals dat hoort in een musical.

Samen met componist Frank Geisink is producent en schrijver Lucas van der Hut sinds 2019 bezig met de ontwikkeling van Bovenkamers. Doordat de coronaperiode roet in het eten gooide, bleef het script een tijd liggen. Tot nu! Nadat MusicalOpera Theaterproducties vorig jaar het goed ontvangen Tsjechov produceerde, in een eigen bewerking met een amateurcast, volgt nu de productie van Bovenkamers. Deze voorstelling is een volledig nieuw geschreven musical en zal de eerste professionele productie van MusicalOpera Theaterproducties zijn.

De cast van de musical bestaat uit Richard Spijkers (o.a. Les Misèrables, Titanic, Hugo de Groot - de musical), Danny Nooy (One - the musical), Abel Leemans (o.a. Rocky Horror Show, Soldaat van Oranje), Suzanna Pleiter (momenteel te zien in Zo Vader, Zo Zoon), Guus Boswinkel (Soldaat van Oranje, Jeans) en Kees Dobbe (50 jaar toneelervaring met vele hoofdrollen in musicals en operettes).

Van 11 t/m 14 mei kunt u de musical Bovenkamers meebeleven tijdens de showcase voorstellingen in Het Motorblok in Zaandam. Voor meer informatie over de voorstelling en kaartverkoop kunt u terecht op www.musicalopera.nl.