Buy website traffic cheap

Op maandag 15 mei presenteren Frits Sissing en Marlijn Weerdenburg vanuit het AFAS Circustheater in Scheveningen live de uitreiking van de Musical Awards bij de AVROTROS op NPO 1. Vandaag was in Schouwburg Amstelveen de jaarlijkse nominatie lunch waar alle genomineerden bij elkaar komen voor foto’s, interviews en een lekkere lunch.

Tijdens de inloop is het voor velen een ontmoeting met (oude) bekenden. Dit is een mooie gelegenheid om even wat collega’s uit het vak te spreken. Zodra iedereen gearriveerd is, is het tijd voor een groepsfoto. Op het toneel staat al een gezellige setting klaar met tafels en stoelen, waar de genomineerden per categorie met elkaar aan tafel zitten.

Voordat de lunch daadwerkelijk van start gaat, wordt er bekend gemaakt welke producties kans maken op de VriendenLoterij publieksprijs Beste Musical en Eventim publieksprijs Beste Familiemusical. De drie musicals die voor de publieksprijs Beste Musical de meeste stemmen hebben gekregen zijn Les Misérables, Grease en Dagboek van een Herdershond. De drie kanshebbers voor de publieksprijs Beste Familiemusical zijn De Kleine Zeemeermin, Kruimeltje de Musical en Assepoester de Musical.

Mag Lunch
Voor Barry Beijer, genomineerd voor beste mannelijke hoofdrol in een grote musical is het een enorme eer. Hij staat al zeventien jaar op het toneel en hij is dit jaar voor het eerst genomineerd voor zijn rol in The Prom. Een kers op de taart aldus Barry, die van vele collega’s positieve reacties mocht ontvangen. Maar hij heeft zware concurrentie, Milan van Waardenburg en Freek Bartels strijden in dezelfde categorie mee, dus het wordt heel spannend. Maar Barry gunt het ze allemaal.

Wie ook al meerdere jaren op het toneel te zien is, en al in vele grote ensembles heeft mogen meespelen, is Yannick Plugers. Zijn eerste hoofdrol is die van Monsieur Thénadier in Les Misèrables, en meteen een nominatie te pakken! Yannick had zijn collega uit Les Mis, Michael Muyderman, die de rol van Marius speelt, ook wel een nominatie gegund. Maar dit is wel heel erg bijzonder, aldus Yannick, die alles rustig op zich af laat komen.

Juliette van Tongeren is genomineerd voor aanstormend talent, samen met haar collega Soraya Gerrits. ‘Voor ons beiden was het nieuw om in zo’n grote productie te staan’ vertelt Juliette. ‘Soraya en ik hadden samen afgesproken om er alles uit te halen en er samen het allerbeste van te maken .’ En dat is gelukt, met voor beide dames een nominatie op zak, strijden ze om de titel van aanstormend talent. Stiekem had ze wel op een nominatie gehoopt, na de lovende reacties die Van Tongeren kreeg na haar hoofdrol in The Prom. ‘Gehoopt maar niet verwacht’. We waren ook zo blij toen we allebei een enveloppe kregen, echt heel bijzonder’.

Mag Lunch groep
Gaia Aikman beleefde vorige week nog haar première als Aida en de reacties waren alleen maar laaiend enthousiast! Wat mij betreft is de nominatie voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical dan ook geen verrassing. ‘Ik heb er net een volle week met shows op zitten, maar ik geniet met volle teugen’ vertelt Gaia. ‘Het is zwaar maar zo ontzettend genieten!’. Dat ik zoveel mooie reacties heb mogen ontvangen, daar kan ik alleen maar heel dankbaar voor zijn.’

Esmée Dekker is genomineerd voor haar rol als Rizzo in Grease. In haar categorie is de concurrentie best pittig te noemen en de nominatie was voor Dekker ergens dan ook een verrassing, maar ze is er heel erg blij mee. Wie Dekker zelf een nominatie zou geven is Milan van Waardenburg. ‘Daar was ik zo van onder de indruk’. Maar ik moet ook nog naar Aida, want ik ben na alle verhalen zo ontzettend benieuwd naar Gaia’ geeft Esmée aan. Maar naast Grease zien we Esmée binnenkort ook in de muziektheatervoorstelling ‘Stayin Alive. Een bezoekje aan Aida gaat volgens Dekker zeker binnekort gebeuren, maar het vergt even een goede planning.

Op 15 mei zullen we weten wie de grote winnaars van dit jaar worden. We mogen volgens Hidde Nieuwland een bomvolle show verwachten, met optredens van musicals die we nu in de theaters kunnen bezoeken, maar natuurlijk ook voorproefjes van wat er ons in het nieuwe seizoen te wachten staat. En er wordt stilgestaan bij het 12,5 jarig jubileum van Soldaat van Oranje, dat gistereren plaats vond.

Kijk hier voor de lijst met alle genomineerden.

En kijk ook eens op onze Instagram pagina en blijf zo op de hoogte!