Buy website traffic cheap

Vergeet het. Niet ‘The Sound of Music’, ‘Annie’ of ‘Scrooge’ is de ultieme kerstmusical, maar wel het heerlijk naïef en onschuldige ‘She Loves Me’ uit 1963. “Februari is nog net op tijd om het kerstgevoel snel terug voor de geest te halen,” moeten ze bij de Leuvense Musicalcompagnie Mithe gedacht hebben toen ze de musical, die zich in de jaren ‘30 in en rond de Hongaarse ‘Parfumerie Maraczek’ afspeelt, op de planning zette. Het liefhebberscollectief heeft gelijk gekregen: een dikke maand na de kerstperiode is hun ‘She Loves Me’ absoluut onweerstaanbaar.

Het was alleszins een huzarenstukje om de show alsnog te kunnen spelen toen twee weken voor de première het voorziene theater opeens niet meer beschikbaar was. De legendarische Studio Manhattan in Leuven werd de vervanglocatie. De voormalige televisiestudio is niet meteen de meest ideale plaats om een onversterkte voorstelling te brengen, maar Musicalcompagnie Mithe laat wel het potentieel van deze ruimte zien. Mits enkele aanpassingen zou dit een mooie polyvalente ruimte kunnen worden om een heus Vlaams musicallabo op te richten. “Muziektheaterlabo Manhattan”… Hopelijk droomt de stad Leuven – en bij uitbreiding de Vlaamse overheid – even mee…

SHG SLM scène 14
‘She Loves Me’ vertelt het verhaal van Georg en Amalia, twee werknemers van Parfumerie Maraczek in het Hongarije van 1930. Ze kunnen elkaar niet uitstaan, maar corresponderen anoniem met elkaar via een “lonely-hearts club”. Tijdens het stuk ontdekt het publiek, samen met de werknemers van Parfumerie Maraczek, hoe – ondanks alle vooroordelen en haatgevoelens – achter de anonieme brieven een waar liefdesverhaal schuilt.

De musical van Joe Masteroff, Jerry Bock en Sheldon Harnick is de zoveelste adaptie van het Hongaarse toneelstuk ‘Parfumerie’ van Miklos Laszlo uit 1937, dat in 1940 verfilmd werd als ‘The Shop Around The Corner’ om nadien een eerste musicalversie te krijgen als ‘In The Good Old Summertime’ in 1949. Het verhaal is zo tijdloos dat het zelfs als inspiratie diende voor ‘You’ve Got Mail’, de bijzonder succesvolle romcom uit 1998 met Meg Ryan en Tom Hanks in de hoofdrollen.

In Leuven wordt het publiek een getalenteerde cast voorgeschoteld met Ben De Coster (Georg) en Marjolein Goethaert (Amalia) in de hoofdrollen. Opmerkelijk is ook het zeer inventieve decor van Jimmy de Becker, Charlotte Vander Stichele en Yannick Kalokerinos dat je in één stap meeneemt van ziekenhuisbed tot parfumerie of romantisch restaurant.

SHG SLM scène 179
“Ons doel is om in deze drukke tijden het publiek te helpen onthaasten met een tripje naar het romantische Hongarije van de jaren ‘30,” zegt regisseur Dieter Verhaegen, “daarom nodigen wij iedereen die zin heeft in een gezellig avondje feel-good graag uit om naar ‘She Loves Me’ te komen kijken.” Een oproep die zeker in de smaak zal vallen. ‘She Loves Me’ is een musical vol heerlijke songs die prachtig klinken dankzij het vierkoppige liveorkest onder leiding van Wouter Delespaul. Een avondje onschuldig romantisch escapisme.

‘She Loves Me’ speelt nog 7, 9, 10 en 11 februari in Studio Manhattan Leuven.
Tickets en info op www.mithe.be/she-loves-me .