Buy website traffic cheap

Recensie Aida – Gaia Aikman, dé gedroomde AidaOp 23 april 2023 vindt in het Afas Circus Theater te Scheveningen de Wereldpremière van de musical Aida plaats. De musical is niet voor het eerst te zien in Nederland, eerder al in 2001 tot en met 2003, maar er is door Disney het één en ander veranderd aan de productie. Deze is wat eigentijdser geworden maar het verhaal blijft onveranderd. En wij hebben de Wereldpremière in Nederland!

Aida vertelt het tragische liefdesverhaal van Aida en Radames, geboren vijanden. De één uit Egypte, de ander uit het nabij gelegen Nubië en tussen deze twee gebieden is een grote strijd gaande. Aida is een gevangen genomen prinses en leeft als slaaf van Amneris, de dochter van de Farao. Radames is bevelhebber van het Egyptische leger en verloofd met Amneris. Zodra Aida en Radames elkaar ontmoeten worden ze al snel verliefd. Een liefde die niet kan zijn. Als de koningin van Nubië en tevens de moeder van Aida wordt ontvoerd door het Egyptische leger, moet Aida keuzes maken. En ook Amneris, die achter de liefde van Aida en Radames komt, staat voor een belangrijke keuze.

Pers Te Ver Gegaan
Gaia Aikman is de gedroomde Aida! Wat is deze vrouw uitzonderlijk goed. Haar stem, haar acteerwerk, de overgave aan deze rol, stuk voor stuk sterk en krachtig. Hoe zij zingt is niet normaal  goed. Het publiek is het hier mee eens, want na de ‘Dans van de Mantel’ krijgt zij zo een daverend applaus dat er geen einde aan lijkt te komen. Er zijn zelfs mensen die er een staande ovatie van maken. En ik snap dit volkomen. Aikman weet te ontroeren met haar zang en haar spel en zorgt meermalen voor natte ooghoeken. Voor Gaia vijf sterren voor deze rol, en hopelijk sleept ze binnenkort de Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in de wacht. Dit zou naar mijn mening niet meer dan terecht zijn!

JPG 72 dpi RGB Pers Dans van de Mantel scènefoto

Het nadeel van zo een goede hoofdrolspeelster is dat de rest van de cast al snel in haar schaduw staat. Hoewel April Darby ook beschikt ook een dijk van een stem, vind ik het tijdens ‘Te ver gegaan’ iet wat schreeuwerig. Dit maakt ze overigens weer helemaal goed tijdens ‘Ik weet het nu’. Ze speelt op subtiele wijze de verwende, doch gevoelige Amneris, die aan het eind voor zichzelf de enige juiste keuze maakt.

Naidjim Severina speelt de rol van Radames. Hij heeft een fijn en warm stemgeluid, maar ook hij valt soms weg naast de krachtige stem van Aikman. Desalniettemin hebben zij samen een goede chemie en ontroeren bij ‘Verwarrend Bestaan’. Je voelt hun liefde, hun verdriet en frustratie.

JPG 72 dpi RGB Pers Bruiloft scènefoto
Het ensemble is ijzersterk en de dansscènes zijn erg krachtig en spectaculair, zeker met de live muziek en de bombastische drums. Het decor neemt je echt mee naar het oude Egypte vol aardetinten en de voorstelling beschikt over een sensationeel lichtplan. Dan is er nog de legendarische muziek van Tim Rice en Elton John. Prachtige en ontroerende nummers die je meezuigen in het verhaal. ‘Ergens in de sterren’, ‘Vergeet hem’, ‘Te ver gegaan’, stuk voor stuk musicalklassiekers te noemen en bezorgen kippenvel door het live orkest en de geweldige zang.

Aida het eeuwenoude liefdesverhaal in een nieuw jasje. Een avontuur naar het oude Egypte waarbij ik niet met zekerheid kan zeggen of je met droge ogen het theater verlaat. Laat je meeslepen in dit tragische liefdesverhaal. Je zult er zeker geen spijt van krijgen!

Kijk voor meer informatie en kaarten op www.stage-entertainment.nl

Gezien 23 april 2023 Afas Circustheater Scheveningen