Buy website traffic cheapDoor Marit van Eisden / Foto's William Rutten


Pretty woman, walkin' down the street, Pretty woman the kind I like to meet

Niet alleen het liedje van Roy Orbison kent menigeen, maar ook de film Pretty Woman is voor velen een begrip. Richard Gere als de aantrekkelijke zakenman en Julia Roberts als prostituee die een kijkje mag nemen in de chique wereld van Gere. Een prachtig liefdesverhaal dat nu vertaald is naar het theater. De musical Pretty Woman was al eerder te zien op West End London, maar is vanaf nu ook in het Beatrix Theater in Utrecht te bezoeken. Op 8 oktober is de première.

Pretty Woman PERSFOTO Shanna Slaap
Al eerder werd bekend dat Shanna Slaap en Jan Kooijman de hoofdrollen spelen. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen, want Roberts en Gere overtref je natuurlijk niet zomaar. Shanna Slaap zal misschien niet bij iedereen direct een belletje doen rinkelen, hoewel deze dame alles behalve een nieuweling is in de musicalwereld. Slaap speelde al rollen in The Bodyguard en On Your Feet, zowel in Nederland als in London, maar was ook te zien in Aladdin en in Moulin Rouge in Duitsland. In de rol van Vivian Ward weet Slaap met haar stem al snel te verpletteren en ze speelt de rol onbevangen en enthousiast.

PERSFOTO Vivian Ward Edward Lewis bankje 1
Jan Kooijman is wel een bekende naam, maar niet in de musical wereld. Dat Kooijman kan dansen en acteren is bekend, maar zingen en een hoofdrol in een musical is voor Kooijman totaal nieuw. Hij maakt als Edward Lewis in Pretty Woman dan ook zijn musicaldebuut. En dat doet hij helemaal niet verkeerd. Kooijman heeft een prima zangstem. Er mag wat meer power en nog iets meer ontspanning komen tijdens het zingen. De chemie met zijn tegenspeelster is er zeker, maar er mag tussen hun nog iets meer ‘spanning’ zichtbaar zijn, en vooral voelbaar worden. Dit geldt ook voor sommige scenes. Jammer dat er voor Kooijman slechts één dansscene in zit.

De musical ademt een jaren 80 sfeer en voelt alleen daarom al nostalgisch. De humor is wat vlak, zoals de piccolo’s die meerdere keren terug komen, misschien iets te vaak hetzelfde doen. Maar zij weten toch de zaal aan het lachen te krijgen. Voor mij was het iets te. De teksten hadden wat mij betreft ook wat losser gemogen. Het is nu wat te netjes en correct en mag best her en der wat ondeugender en spontaner. Dit geldt ook voor het spel, het is iets te keurig allemaal.

PERSFOTO Vivian Ward Edward Lewis bad 1
Het decor is innovatief en is om te vormen van straat, tot badkamer, hotelkamer of kledingwinkel. De muziek en liedteksten zijn van de hand van Brian Adams en Jim Vallance. De nummers blijven echter niet echt hangen en zijn ietwat saai. Ik had er meer van verwacht, er zit geen echte uitsmijter bij, op de bekende titelsong na maar die komt pas aan het eind van de voorstelling.

De musical Pretty Woman is precies wat je denkt dat je er van kan verwachten. Met alle bekende scènes uit de film, het feelgood en jaren 80 gevoel en een happy ending.

Meer informatie en kaartverkoop: www.prettywomandemusical.nl 

Gezien 8 oktober Beatrix Theater Utrecht