Buy website traffic cheapOp 16 april ging in het Beatrix Theater in Utrecht de musical The Bodyguard in première van Stage Entertainment. De musical gaat de periode tussen Tina Turner de musical en Pretty Woman opvullen. Voor de reprise van vijf maanden is er voor een nieuwe cast gekozen met Nyassa Alberta als leading lady Rachel Marron.

TBG Persfoto Karaokebar drukwerk
Het verhaal van The Bodyguard is voor velen bekend. Superster Rachel Marron wordt bedreigd door een stalker. Frank Farmer, voormalig CIA agent, wordt ingehuurd om Rachel te beveiligen. Frank moet Rachel en haar familie beschermen tegen de dreiging van een stalker. Farmer wordt gespeeld door de charismatische Tarikh Janssen die zijn rol overtuigend, stoer en sexy neerzet. Nurlaila Karim speelt zus Nicki, net zo talentvol als Rachel maar nooit doorgebroken en altijd in de schaduw van haar zus. Het komt als geen verrassing dat musical veteraan Karim het repertoire zowel vocaal als emotioneel fantastisch kan overbrengen, wat een genot om naar te kijken en luisteren.

TBG Persfoto How Will I Know drukwerk
Tijdens de première wordt de rol van Marron's dochter Fletcher gespeeld door Ki-Yeann Wijnaldum (12). Wijnaldum heeft ondanks haar jonge leeftijd al een heerlijke stage presence, een grote belofte voor de toekomst. Fletcher zal afwisselend gespeeld worden door jongens en meisjes. Juneor Mers speelt Sy Spector, in de vorige versie was dat een komische gay noot (Patrick Martens) in de voorstelling. Mers geeft er een andere, overtuigende invulling aan als overenthousiaste en gedreven PR agent met een hooggehakte assistent, gespeeld door Frank Beurskens. De rol van de manager Devaney wordt gespeeld door Noah Blindenburg.

De staging en uitvoering zijn vergelijkbaar met de vorige versie met een mooie combinatie van led schermen en decor die snel en vloeiend schakelen. De licht en geluidseffecten zijn fantastisch, zeker bij de shownummers en de scènes met de stalker, waarbij het publiek regelmatig schrikt. Het ensemble met geweldige dansers staat als een huis. Geweldig om dance captain Alessandro Pierotti weer on stage te zien, wat een showman.

TBG Persfoto Frank Farmer drukwerk
De grote kracht van de musical blijft het tijdloze oeuvre van Whitney Houston. Alberta is een fantastische actrice en zangeres en geeft haar eigen, sterke invulling aan de rol van Marron. Neemt niet weg dat Alberta bij sommige nummers hoorbaar moeite heeft met het repertoire. Eens te meer blijkt hoe moeilijk deze nummers eigenlijk zijn en hoe uitzonderlijk Whitney Houston was. Glennis Grace bewees tijdens haar tribute concerten dat ook zij op eenzame hoogte staat door alle nummers in de originele toonsoort te zingen. Maar alle respect voor Alberta en de cast. Een groot gedeelte van de cast speelde enkele weken geleden nog de laatste voorstelling van Tina. Wij kunnen stellen dat er een meer dan geslaagde transformatie is van Tina naar Whitney.

De musical The Bodyguard is 5 maanden te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. Ga voor tickets naar:
https://www.stage-entertainment.nl