Buy website traffic cheap

Foto Marcel Koch

Met een record aantal verkochte kaarten van ongeveer 800.000 stuks kan de Studio 100 productie “40-45” wel één van de drukst bezochte voorstellingen van België worden genoemd.
Robin Peeters gaf deze voorstelling terecht vijf flonkerende sterren en schreef dat “40-45”  zonder twijfel het beste wat ooit in Vlaanderen (en ver daarbuiten) te zien was. 40-45 is een grensverleggende productie van wereldniveau. (lees hier de recensie)
In september 2024 zal de première plaats vinden in Barneveld.

Theater
Om het verhaal van 40-45 te vertellen is een innovatief concept ontwikkeld met rijdende tribunes. Het publiek zit zowel letterlijk als figuurlijk midden in de voorstelling en dat zorgt ervoor dat je helemaal wordt meegezogen in het verhaal. Daarnaast rijdt er ook een echte trein door de zaal, zien we een brandend vliegtuig en zijn de toeschouwers te gast op een groot dansfeest met de swingende muziek uit de jaren ’40. Meer dan tachtig acteurs op de bühne zorgen voor een voorstelling die omwille van technische hoogstandjes niet gespeeld kan worden in een regulier theater. "We bouwen daarom een theater op maat naast het al bestaande evenementencomplex van de Midden Nederland Hallen, waar je deze immense productie straks op een unieke manier kan beleven", zegt Timo Kruft van de Midden Nederland Hallen. De bouw van het theater met grote foyer start op 28 augustus.

Verhaal
40-45 vertelt het verhaal van twee broers die opgroeien in een hecht gezin in Rotterdam. De broers Dirk en Louis Zegers worden met een jaar verschil geboren en groeien op in een warm en liefdevol gezin. Ze worden hartsvrienden en niets lijkt hun band te kunnen breken. Totdat de Tweede Wereldoorlog in alle hevigheid uitbreekt. Na het bombardement van Rotterdam kiezen ze elk een andere kant van de strijd.

Dit is meteen al een verschil met de Vlaamse versie die zich in Antwerpen afspeelt. Sciptschrijver Allard Blom zegt hierover: “De Tweede Wereldoorlog van Nederland is een andere Tweede Wereldoorlog dan die van België. Het verloop van beide oorlogen is compleet anders gegaan. Vandaar dat we het verhaal verhuisd hebben naar Rotterdam. Hierdoor is de voorstelling voor het Nederlandse publiek veel herkenbaarder. De basis van het verhaal blijft hetzelfde.|

Cast
Er moeten nog een hoop mensen gecast gaan worden, maar de vier hoofdrolspers zijn al bekend:

Louis Zegers: Soy Kroon
Dirk Zegers: Dorian Bindels
Leah Liebmann: Gaia Aikman
Marie de Jong: Niniane Everaert

Foto's Studio 100Dorian Bindels is blij dat Studio 100 hem de kans geeft om de rol van Dirk Zegers te vertolken. ‘Ik wilde heel graag een van de twee broers zijn’ laat Dorian weten. ‘Ik ben geïntrigeerd door verhalen van de Tweede Wereldoorlog. Eerder mocht ik de hoofdrol in Soldaat van Oranje – de Musical spelen. Het is belangrijk om deze bijzondere verhalen te vertellen en door te geven aan een nieuwe generatie. De Tweede Wereldoorlog is een heel belangrijk onderdeel van de Nederlandse geschiedenis. Dat mag nooit vergeten worden’. Dorian speelt samen met Soy Kroon. ‘Soy is waanzinnig goed. Hij kan als geen ander acteren en zingen. We gaan er een geweldige voorstelling van maken.’

De kaart verkoop is inmiddels van start gegaan en tickets kunnen worden besteld via www.40-45