Buy website traffic cheap

Chansons - Live at the Royal Concertgebouw Amsterdam

Afgelopen jaar gaven chansonnier Philippe Elan en pianist en componist Gregor Bak twee uitverkochte concerten in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Tijdens de concerten voerden zij de mooiste Franse chansons uit van Brel en Legrand tot Aznavour en Ferrat.

Van het tweede concert is een concertregistratie gemaakt, die op 8 maart 2024 online uitgebracht zal worden op alle streamingplatforms, alsook op cd. In de planning staan diverse concerten van Philippe en Gregor, waaronder op 24 augustus 2024 wederom in het Concertgebouw Amsterdam! En op 24 mei in Parijs! 

Philippe Elan en Gregor Bak
Philippe Elan en Gregor Bak ontmoetten elkaar voor het eerst in 1993, bij de opname van het toenmalige muziekprogramma op televisie C-Majeur. In die allereerste aflevering zong Philippe met het Gemini Ensemble ‘Mon enfance’ en Gregor presenteerde het programma.

Een verdrietig gegeven bracht zanger Philippe Elan en pianist Gregor Bak 28 jaar later weer bij elkaar.
Gregors schoonmoeder besprak met hem tegen het einde van haar leven haar muziekkeuze voor de uitvaart. Ze was al jaren verliefd op de stem van Philippe en ‘zou het geweldig vinden als hij zou kunnen komen zingen’. ‘Maar’, zo voegde ze er spits aan toe, ‘dan hoor ik dat zelf helaas niet meer’. Direct daarna belde Gregor met Philippe of hij in de gelegenheid was om te komen zingen in het hospice voor deze lieve schoonmoeder en grote fan. En zo musiceerden zij, in de ‘Corona-periode’, aan haar bed en twee en een halve week later tijdens haar uitvaart.

Samenwerking Philippe en Gregor
Naar aanleiding van deze twee heel bijzondere en ontroerende uitvoeringen van de mooiste Franse chansons hielden Philippe en Gregor contact en gingen ze steeds vaker met elkaar muzikaal aan het werk. Dit resulteerde o.a. in twee uitverkochte concerten in augustus 2023 in de Kleine Zaal van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Op deze warme, mooie zomeravonden gebeurde er iets heel unieks: alles klopte! Er was een aandachtig en volop genietend publiek, een schitterende concertvleugel en een prachtige akoestiek, kortom een top ambiance waarin de muzikale chemie tussen Philippe en Gregor bijna tastbaar was. 

Op de CD Chansons – Live at the Royal Concertgebouw Amsterdam staan 17 chansons; puur, integer en met heel veel gevoel uitgevoerd. Veel bekende chansons als ‘La Bohème’, ‘La chanson des vieux amants’, ‘Ne me quitte pas’, ‘La Montagne’ en ‘La Mer’, maar ook chansons als ‘Seras-tu la?’, ‘Non, je n’ai rien oublié’, ‘Il était mon ami’ en het spiksplinternieuwe chanson ‘Je l’espère’. 
Wonderschoon opgenomen door Chris Weeda in de sublieme entourage van het Concertgebouw!