Buy website traffic cheap

Cinema in Concert haalt filmconcert Pirates of the Caribbean voor het eerst naar Nederland

De door Hans Zimmer en Klaus Badelt gecomponeerde score van ‘Pirates of the Caribbean – The Curse of the Black Pearl’ geldt als een van de meest herkenbare moderne filmmuziek klassiekers. Aanstaande kerstvakantie brengt Cinema in Concert de legendarische muziek tot leven tijdens twee unieke shows in Rotterdam Ahoy en de Brabanthallen in Den Bosch. Hier speelt het Noordpool Orkest onder leiding van Timothy Henty de integrale soundtrack live, terwijl de film op een groot doek wordt vertoond.

Tickets zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via www.cinemainconcert.nl/pirates-of-the-caribbean

Volgend jaar is het 20 jaar geleden dat Johnny Depp’s kapitein Jack Sparrow voor het eerst zwalkend voet aan wal zette in het iconische Disney-spektakel ‘Pirates of the Caribbean – The Curse of the Black Pearl’. Het was de start van een film franchise die tot nu toe vijf films heeft opgeleverd en die door vele muziekliefhebbers vooral ook wordt herinnerd door de geweldige score van Hans Zimmer en Klaus Badelt. Nog altijd neemt de avontuurlijke en opzwepende muziek de luisteraars direct mee op avonturen langs de zeven zeeën. In de kerstvakantie heeft het Nederlandse publiek in de aanloop naar dat jubileumjaar de unieke mogelijkheid om de muziek van ‘Pirates of the Caribbean – The Curse of the Black Pearl’ live te horen, terwijl ze visueel worden ondergedompeld in de synchroon lopende filmbeelden op het witte doek.

Cinema in Concert pakt voor deze voorstelling groots uit. Niet alleen zal het 75-koppige Noordpool Orkest onder leiding van Timothy Henty acte de présence geven, ook het 12-koppige koor van PA’dam ondersteunt de muzikale begeleiding. Niet te missen door film- en cultuurliefhebbers en tegelijk ook een onvergetelijke ervaring voor de hele familie tijdens de donkere dagen van het jaar.

Cinema in Concert presenteert: Pirates of the Caribbean – The Curse of the Black Pearl in Concert
27 december 2022 Rotterdam Ahoy | RTM Stage, Rotterdam
30 december 2022 Mainstage | Brabanthallen, ’s Hertogenbosch

‘Pirates of the Caribbean – The Curse of the Black Pearl’ verscheen in 2003 als ‘live action’ filmversie van de populaire attractie in de diverse Disney-parken. Regisseur Gore Verbinski zette een tandje bij en wist met de voor 5 Oscars genomineerde film eigenhandig het piraten genre naar een hoger plan te tillen. In het komische actie-avontuur probeert de continu in staat van delirium verkerende kapitein Jack Sparrow (Johnny Depp) een vloek van de Azteken te verbreken en zijn schip The Black Pearl terug te veroveren. Andere hoofdrolspelers zijn onder meer Orlando Bloom (avonturier Will Turner), Geoffrey Rush (de snode kapitein Barbossa) en Keira Knightley, die als de stoere Elizabeth Swann haar grote doorbraak beleefde.

De inmiddels iconische filmmuziek van ‘Pirates of the Caribbean – The Curse of the Black Pearl’ is een eigen leven gaan leiden en wordt gespeeld van muziekscholen tot dancefestivals (in de remix van Tiësto). De hoofdthema’s zijn gecomponeerd door Hans Zimmer, met meer dan 150 soundtrack op zijn naam een van de meest legendarische componisten binnen de moderne filmmuziek. Hij heeft de verdere invulling gegeven aan het werk in samenwerking met componist Klaus Badelt.

Over het Noordpool Orkest

Het Noordpool Orkest bestaat volledig uit professionele musici en draait voor geen genre de hand om. Het orkest begeleidde in het verleden al solisten als Douwe Bob, Waylon, Ellen ten Damme en Bert Visscher en stond met Ed Kowalczyk (Live) op het hoofdpodium van Pinkpop en met José James op North Sea Jazz. In het kader van Cinema in Concert heeft het Noordpool Orkest al diverse films van een live soundtrack voorzien, waaronder ‘Love Actually’, kerstklassieker ‘Home Alone’, ‘Harry Potter’ en het iconische gangsterepos ‘The Godfather’.

Voor meer informatie kijk op www.cinemainconcert.nl/pirates-of-the-caribbean