Buy website traffic cheap

DE BETOVERING VAN DESERT BLUES

Een zinderend optreden van Tarwa N-Tiniri & Thijs Borsten

De zeskoppige band Tarwa N-Tiniri komt uit Marokko. De naam van de groep betekent letterlijk ‘Zonen van de woestijn’. De groep speelt Desert Blues, een uniek genre muziek uit de Sahara van Noord- en West-Afrika, waarin blues en rockmuziek samensmelten met Toeareg, Malinese en Noord-Afrikaanse muziek. De band strijdt voor tolerantie en gelijkwaardigheid van alle bevolkingsgroepen in de regio. Dit komt tot uiting in hun songteksten, die gaan over het nomadenleven, maar ook over liefde, vrede en vriendschap.

DE BETOVERING VAN DESERT BLUES foto Stijn Brinkman 09 22

In april 2022 reisde de Nederlandse pianist en theatermaker Thijs Borsten met een camerateam naar de Sahara om de bandleden van Tarwa N-Tinir te ontmoeten, te filmen en samen te musiceren. In ‘De betovering van de Desert Blues’ wordt het publiek met filmbeelden en livemuziek meegenomen op een ontdekkingsreis door de warme wereld van de woestijn.

DE BETOVERING VAN DESERT BLUES foto Stijn Brinkman 09 20

Tarwa N-Tiniri bestaat uit: Hamid Ait Ahmed (lead vocals, elektrische gitaar); Smail Ait Nacer (basgitaar, backing vocals); El Mokhtar Ait Nacer (elektrische gitaar, backing vocals); Mohamed El-Mobaraky (percussie op kalebas, backing vocals); Mustapha Ait Ba (elektrische gitaar, backing vocals); Youssef Ait Nacer (djembé, backing vocals).

DE BETOVERING VAN DESERT BLUES foto Stijn Brinkman 09 24

Thijs Borsten speelt piano en gitaar en is presentator.
De film is van Jan Pool (regie),  Stijn Brinkman (camera/fotografie), Marzouk Magouz (geluid) en Hassan Elammouri (redactie/script)

De documentaire die gemaakt werd naar aanleiding van het bezoek van Thijs aan de band in Marokko zal donderdag 13 oktober 22.30 uur worden uitgezonden op NPO 2 Extra.