Na ruim tweeëneenhalf jaar zijn de Toppers terug van weggeweest. Niet in de zomer zoals de voorgaande edities, maar met een winterversie in november. Flower Power is het thema van 2022.

Rondom de Arena zijn vele fans te vinden, die zich, bijna allemaal, aan het thema gehouden hebben. Veelal kleurige gewaden, broeken met wijde pijpen, schreeuwerige bloesjes en hoofdbandjes. Iedereen heeft zich weer flink uitgedost. De sfeer is uitgelaten. Je merkt echt dat men er weer heel veel zin in heeft! De Arena is zo goed als uitverkocht. In het midden het podium, in de vorm van een peace teken en versierd met bloemen.

Als om 20:30 de klok aftelt, komen de Toppers de Arena binnen. En zoals altijd is er ook dit jaar weer gekozen voor een spectaculaire entree, helemaal passend in het Flower Power thema. Een grote ouderwetse Volkswagenbus rijdt de vier Toppers René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit, de Arena door naar het podium, terwijl de mannen het concert starten met onder meer ‘Happy together en ‘Everlasting love’.

Toppers 2022 2
Zoals we gewend zijn vallen we van de ene in de andere medley, waar luidkeels wordt meegezongen door het enthousiaste publiek. Van ‘We hebben een woonboot’ en ‘Het was aan de Costa del Sol’ tot Glenn Madeiros, Tom Jones, een medley als ode aan Rob de Nijs en een vrolijke 70’s medley met onder meer ‘San Francisco’ en ‘I’m a believer’. Maar dit is slechts een kleine opsomming in de drie-en-een-half uur dat we van het concert genieten.

Ook dit jaar is er weer een keur aan gastartiesten. Bizzy, Emma Heesters, Frans Bauer, Rolf Sanchez, Donnie, Corry Konings, John West, Robert van Hemert, de winnaar van het tv-programma de Hollandse Nieuwe, maar ook de zonen van Froger en van der Boom, Maxim Froger en Luuk van der Boom. Als buitenlandse gast is Tony Hadley aanwezig, onder meer bekend van de nummers ‘Gold’, ‘True’ en ‘Through the Barricades’.’ Wat een waanzinnige stem heeft deze zanger!

Er is vanavond een grote rol weggeld voor Mart Hoogkamer, die even laat horen een stuk meer in zijn mars te hebben dan zwemmen in Bacardi lemon. Samen met Jan Smit zingt hij ‘O sole Mio’ en ik moet zeggen dat ik erg verrast ben. En samen met René Froger en Rolf Sanchez zingt hij ‘My Way’. Natuurlijk ontbreek Bacardi Lemon vanavond niet, en zingt Hoogkamer de hit ‘Bieber van de kroeg’ samen met Donnie.

Toppers 22 3
De pauzeact bestaat dit jaar eveneens uit een mooie line up. Quincy ‘Zwoele Zomeravond’, Danillo, Billy Dans en Ammar. Django en zijn Kali en Pygmee met De Toreador zetten de tent op zijn kop!

Als slotstuk komen alle artiesten nog eenmaal het podium op om met elkaar het lied You’re the Voice’’ van John Farnham te zingen. Het zit er weer op! De avond eindigt met ‘Over de Top’. En dat was deze avond weer als vanouds, een heerlijk over de top feestje, voor jong en oud! Op naar de volgende!

Kijk voor meer informatie op https://www.toppersinconcert.nl/