Buy website traffic cheap

INTEGRAL Music Teus Nobel Acoustic Trio Love Vibrations

Love Vitrations
Trompettist en Edison-winnaar Teus Nobel brengt in de eerste helft van 2024 een zestal singles uit die samen de EP Love Vibrations zullen vormen. Dit album werd in december 2023 opgenomen en ingespeeld door Nobel zelf (trompet en flugelhorn), Tim Langedijk (gitaar) en Thomas Pol (contrabas). Als gastsolist is de Vlaamse pianist Jef Neve te horen.

De EP is een vervolg op het succesvolle album After Hours, dat in september 2023 verscheen.

EP Love Vibrations
Nobel had naar eigen zeggen nooit kunnen voorzien dat de tournee van het album After Hours zo succesvol zou worden. Waar aanvankelijk werd begonnen met een 25-tal concerten onderging de tourlijst al gauw een verdubbeling van het aantal concerten. Daarbij komt nog dat vrijwel alle concerten tot nu toe uitverkochten.

Door het ruime aantal concerten raakte het trio dermate op elkaar ingespeeld, dat de behoefte ontstond om nieuw repertoire op te nemen, onder de naam Love Vibrations. Dit gebeurde net, als bij After Hours, in de Blue Keys Studio van Jef Neve in Aalter (BE). Laatstgenoemde werd bovendien bereid gevonden een gastbijdrage te verzorgen.

Repertoire
Het repertoire voor deze nieuwe EP bestaat wederom uit jazzstandards, maar er werd tevens gekozen om een instrumentale versie op te nemen van de pop-rock song “Little Wing” van Jimi Hendrix. Nobel vindt deze ballad, in 1987 ook nog uitgebracht door Sting, een van de mooiste songs ooit geschreven. Zijn benadering is die van een vocalist, in lijn met het origineel maar uiteraard ook in lijn met Chet Baker, die nog altijd als rode draad geldt voor dit trio.

Daarnaast zullen op de EP Love Vibrations de klassiekers “Beatrice” (S. Rivers), “Estate” (B. Martino), “My Little Brown Book” (B. Strayhorn) en “Harlem Nocturne” (Hagen/Rogers) te horen zijn. Voor laatstgenoemde song werd het trio eenmalig uitgebreid met Jef Neve op Fender Rhodes.

En ook de gelijknamige song van Horace Silver, “Love Vibrations”, ontbreekt niet op deze EP. Deze up-beat bossa nova nodigde Chet Baker al eens uit tot buitengewoon frivool spel (op het album Someday My Prince Will Come, 1983). Nobels trio gaat op diezelfde voet verder, met soli van alle bandleden.

Concertdata 2024 After Hours / Love Vibrations

10/5 #trumpetstuff, Paradox, Tilburg

26/5 De Lievekamp, Oss

30/5 De Philharmonie, Haarlem

7/6 Zeeland Jazz – feat. Benjamin Herman, Terneuzen 8/6 Jazz Te Gast, Zuidhorn

9/6 Nieuw & Diep, Den Helder