Buy website traffic cheap

Philippe Elan, onze Nederlandse Fransman, werd geboren in Lectoure in Zuid Frankrijk. Philippe beschikt over het juiste timbre in zijn stem om Franse chansons een extra dimensie te geven zodat ze een streling voor het oor zijn. In de jaren tachtig verhuisde Elan naar Amsterdam waar in 1988 zijn theaterdebuut plaatsvond. Zijn debuutalbum, Chansons Classiques, met het Gimini Ensemble, werd in 1991 bekroond met een Edison. Vele radio- en televisieoptredens in Nederland, Frankrijk en België volgden. Elan heeft met vele musici gewerkt waaronder: Cor Bakker, Louis van Dijk, Holland Symfonia en de Johan Willem Friso Kapel. Hij trad op met Laura Fygi en Liesbeth List en in Frankrijk met Isabelle Aubret. Inmiddels heeft Elan een keur van CDalbums op zijn naam staan zoals: “Du jaune, du blanc” (2005), “Horizons” (2011). In 2016 verscheen zijn album tezamen met Thérèse Steinmetz “Paris-Amsterdam”(2016) en in 2019 verscheen het symfonische album “Ma France” samen met het Residentie Orkest. Na het verschijnen van het album “Quelques mots d’amour” tourde Philippe langs de Nederlandse theaters begeleid door Reyer Zwart.

“Enfer et Paradis” de officiële releasedatum is 7 april 2023 voor Nederland, Frankrijk en België.
De perspresentatie vindt plaats in de Studio Meaux in Amsterdam Noord op donderdag 6 april. Philippe Elan zal zijn album “Enfer et Paradis” presenteren, in een exclusieve voorpremière, hij zingt een aantal nummers van het nieuwe album “Hel en Paradijs”.

Al snel blijkt tijdens deze, goed bezochte, presentatie van het veertiende album, dat het timbre van zijn stem niets heeft ingeboet, en dat Elan vernieuwender is dan ooit! Het schijfje bevat hedendaagse chansons. Voor Philippe is het een geheel nieuwe muzikale ervaring omdat hij begeleid wordt door gitaren, strijkers, piano en percussie. Hij slaat hiermee een geheel nieuwe weg in en daarom is het geheel vernieuwend binnen zijn discografie. Het wordingsproces van dit nieuwe album heeft ongeveer drie jaar geduurd. De CD bevat tien Franstalige chansons, één Nederlandstalig lied en één Engelstalig nummer.

Elan heeft de songs voor zijn nieuwe album zelf geselecteerd. De twee teksten ‘Deux rêves’ en ‘Enfer et Paradis’ zijn door Philippe zelf geschreven, waarbij zijn producer en arrangeur Reyer Zwart de composities geschreven heeft.
Het album opent met het chanson ‘Seras-Tu là?’ van de Franse liedjesschrijver en zanger Michel Berger (1947/1992) en was de inspiratiebron voor dit nieuwe album. Elan legt uit dat dit chanson bepaalde gevoelens overbrengt en zo wordt het een persoonlijke uitvoering.

Voordat Björn Ulvaeus en Benny Andersson de mannen van Abba waren schreven zij het nummer ‘Kära Gamla Sol’ dit nummer is vertaald door Philippe in het Frans ‘Doux soleil’. De muziek van het emotionele nummer ‘Najaarstuin’ is exclusief voor Elan geschreven is dus compleet nieuw en is een compositie van Lenny Kuhr. De tekst is geschreven door de Nederlandse dichter en componist Rick van der Made. Het Engelstalige nummer ‘Show me’ is van de zanger die bekend werd van de voormalige progressieve-rockband YES uit Londen. Philippe Elan live.

Op 8 augustus aanstaande zal Philippe Elan met Gregor Bak een aantal chansons uitvoeren van de zojuist verschenen CD ‘Enfer et Paradis’ in het Concertgebouw in Amsterdam. Een tweede concert is ingelast op 10 augustus wegens enorm succes.
Vanaf begin september 2023 geeft Philippe een groot aantal Enfer et Paradis- concerten op een groot aantal Nederlandse podia.

Het nieuwe album is geproduceerd door Reyer Zwart en Frans Hagenaars.
Info: www.philippe-elan.com