Buy website traffic cheapAfgelopen donderdag 23 februari bezocht ik in het Amsterdamse Concertgebouw Beauty and the Beast in concert. De filmvertoning, maar dan met begeleiding van een live orkest. Een bijzondere ervaring zo zal blijken.
De film Beauty and the Beast uit 2017, met in de hoofdrollen onder meer Emma Watson, Dan Stevens en Luke Evans, had ik zelf nog niet gezien. Ik liet me dus dubbel verrassen.

Een groot scherm staat al klaar in het Concertgebouw. Daar onder neemt het orkest plaats. Alle muziek wordt vanavond live gespeeld door het Noordpool orkest. Dit orkest bestaat inmiddels 10 jaar en bestaat uit professionele musici. Eerder voerde ze al andere filmconcerten uit, zoals Harry Potter and the Philosopher’s Stone en The Godfather. Het orkest staat vanavond onder leiding van dirigent Ben Palmer.

In de historische zaal zit het goed vol met veelal jong publiek. Zodra de ouverture start is het muisstil.

beauty Beast Concert
Beauty and the Beast bevat de onvergetelijke muziek van componist Alan Menken. De film bevat eveneens nieuwe opnames van de originele nummers geschreven door Menken en Howard Ashman. Van speciaal gecomponeerde muziekstukken tot de welbekende muziek van Celine Dion. Het live orkest zorgt voor een extra dimensie en maakt de ervaring van de film nog intenser. Zoals bijvoorbeeld bij de scène waarin Belle in haar prachtige gele japon danst met het beest op de welbekende theme song Beauty and the Beast. Het moment van hun ontluikende liefde. In de zaal gaan de lantaarns aan de wand lichtjes aan en ook het plafondlicht bevat sfeerverlichting. En dan de live muziek erbij, dat maakt deze scène nog magischer!

Het valt me nu ook voor het eerst op hoeveel muziek er eigenlijk voorkomt in de Disney film. Het is bijna continue dat het orkest aan het spelen is. Al met al vond ik dit een bijzondere ervaring en leuk om eens op deze manier een verhaal te beleven. En als je de film wel al eens gezien hebt, dit maakt niks uit. Want deze vertoning met het Noordpool orkest zorgt voor een magische nieuwe filmervaring.

Beauty and the Beast in concert is nog een aantal keren te zien.

Kijk hier voor meer informatie en kaarten en voor het bezoeken van andere filmconcerten.

Gezien 23 februari 2023 Concertgebouw Amsterdam