Recensie Leonie Meijer imponeert met de countrypop uit de serie NASHVILLE


Tekst en beeld Mischa Muijlaert

Met de concertreeks ‘Nashville’ staat Leonie Meijer weer in de theaters. Haar vorige shows waren voornamelijk eigen repertoire. Dit nieuwe theaterprogramma zit vol met muziek van de populaire Netflixserie ‘Nashville’.  Een serie waarin Leonie zichzelf als artiest en singer-songwriter herkent. Toen ze door producent Schultheis en Van Kooten gevraagd werd voor dit project zei ze dan ook direct volmondig ‘ja’!

Nashville2

Enkele jaren geleden bracht Leonie zelf een bezoek aan Memphis en Nashville om de sfeer te proeven van o.a. The Grand Ole Opry en het Blue Bird Café. Avond aan avond genieten daar muziekliefhebbers van bekende en onbekende artiesten.

Leonie zingt en speelt met ziel en vol overgave rechtstreeks uit haar hart. Ook haar fantastische band speelt met evenzoveel passie. Naast nummers uit de serie zijn er ook liedjes van o.a. Dolly Parton, Shania Twain en Ilse DeLange te horen. Ilse DeLange speelde in het zesde seizoen een rol in de serie, als jurylid en als zangeres. Repertoire van Ilse mocht dus absoluut niet ontbreken.

Nashville4

De liedjes in de serie zijn wonderschoon, inspirerend, fraai en verrukkelijk. Het verhaal is op veel vlakken ook heel herkenbaar. Zes seizoenen, 124 afleveringen en in totaal 1065 songs! Het was een tijdrovende en bijna onmogelijke klus om uit de bekendste 240 nummers uit deze lijst enkele pareltjes te selecteren. Leonie vertelt de achtergronden van de gekozen liedjes, door wie ze werden gezongen en hoe mooi de nummers in de verhaallijn van de serie passen. Stuk voor stuk prachtige verhalen, heerlijk om deze te horen; het geeft extra diepgang aan de show, ook als je de serie niet kent. Het is ultiem genieten! Voor elke muziek en country liefhebber een must om te gaan zien.

Nashville3

Leonie Meijer en de Nashville all stars band: Jaimie van Hek (bas), Dave Menkehorst (drums), Stefan Wolfs, (gitaar, pedal steel), Eveline Leijdekkers (backingvocals),  Jorginho Paunussa (backingvocals).


Alvast genieten van de show; dit zijn de songs in Nashville in Concert.

Speellijst Nashville  

Schultheis & Van Kooten Entertainment:.


Gezien op 14 oktober in theater De Purmeryn in Purmerend.