Buy website traffic cheap

Recensie: “The Billy Joel Experience” een muzikale reis door het oeuvre van een topartiestTekst en beeld Andy Doornhein

Door zijn deelname aan de televisie programma’s “We want more” en “The Tribute” heeft Alexander Broussard en zijn begeleidingsband 003 landelijke bekendheid gekregen. Hun optredens met liedjes van Billy Joel scoorden goed bij het publiek.
Speelden ze eerst nog in kleine theaters en zaaltjes, nu staan de deuren van de grote theaters voor hun muzikale voorstelling The Billy Joel Experience open.

Vanavond introduceert niemand minder dan Leo Blokhuis de muziek van Billy Joel en het fenomeen tribute- of coverband. Een bijzonder interessant verhaal wat mijn nieuwsgierigheid nog meer aanwakkert.

Het programma bestaat uit twee delen. Voor de pauze wordt het album “The Stranger”uit 1977 gespeeld. De setlist van liedjes na de pauze is samengesteld door het publiek. Deze top tien is ontstaan door het online uitbrengen van stemmen.
Hierdoor is iedere voorstelling in ieder theater weer anders. Wat de band scherp houdt en voor de grote fans ook fantastisch is als zij de voorstellingen meerdere keren willen bezoeken.
Het laat meteen zien welke talenten er op het podium staan, want Joel heeft heel wat liedjes uitgebracht.

Billy Joell Experience 2023 foto Andy Doornhein 6029

Het muzikale niveau van de avond is hoog. Ik moet meteen zeggen dat Billy Joel niet nagedaan wordt. Zijn liedjes worden vertolkt en die vertolking is ongekend goed.
De muziek van Joel wordt beïnvloed door verschillende artiesten en muziekstijlen. Dit maakt het, op een professionele manier, uitvoeren van deze muziek niet makkelijk.
Het plezier wat deze muzikanten uitstralen tijdens de voorstellig is aanstekelijk en hierdoor zit de sfeer er vanaf het eerste nummer meteen in.

Tussen de nummers door geeft Alexander Broussard nog wat interessante informatie over de gezongen liedjes. Dit wordt niet te vaak gedaan, waardoor het geen muziekles gaat worden. Alles is mooi gedoseerd, tenslotte gaat het vanavond vooral om de muziek.

Billy Joell Experience 2023 foto Andy Doornhein 5874

Met die muziek zit het dan ook helemaal goed. Vooral het saxofoonspel van Robbert Tuinhof is een genot om naar te luisteren. Alexander Broussard  heeft een dijk van een stem. Soms warm en intens en dan zonder enige moeite hoog en melodieus. Op gitaar speelt Freek Volkers de sterren van de hemel. Dan zijn er nog drie geweldige muzikanten die eigenlijk altijd een beetje in het donker hun ritmes en tonen de lucht in sturen. Danny de Louw op drums, Marcello Briganti op bas en Dennis Servais op toetsen. Tezamen een klasse band.

Billy Joell Experience 2023 foto Andy Doornhein 6099

Bij deze première voorstelling worden we naast het “college” van Leo Blokhuis nog op een extra verrassing getrakteerd. Billy Joel heeft een nummer geschreven wat is opgenomen door niemand minder dan Brabra Streisand “New York State of Mind”. Dit nummer wordt vanavond vertolkt door Ariënne Groenewoud. Wat een dijk van een stem heeft deze vrouw. “New York State of Mind” wordt dan ook weergaloos neergezet op dit podium.

Billy Joell Experience 2023 foto Andy Doornhein 6050

Met de meezing momenten doet, naar mijn mening, werkelijk de hele zaal mee. Die hadden er misschien wel iets vaker in mogen zijn. De muzikale samenhorigheid op deze momenten is zeer aangenaam om mee te maken en geven het concert een intiemere sfeer mee.

“The Billy Joel Experience” is een voorstelling die het potentieel heeft om een groot publiek te kunnen bereiken. Ik kan iedereen aanraden om er nu al van te gaan genieten. Het is ruim twee en half uur top entertainment, muzikale topklasse.

Klik hier voor tickets en meer informatie

Gezien Stadschouwburg Velsen op 4 oktober 2023