Buy website traffic cheap

Vier de Kindermuziekweek bij de Nederlandse Reisopera

Foto: Nederlandse Reisopera
Van 6 april tot en met 13 april is het Kindermuziekweek! In deze week worden er verschillende activiteiten georganiseerd rondom muziek en theater voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. De Nederlandse Reisopera doet mee met vier gratis evenementen. Ouders kunnen hun kinderen aanmelden via het formulier op www.reisopera.nl/programma/kindermuziekweek

Slagwerkworkshop
Ga letterlijk aan de slag tijdens deze slagwerkworkshop! Ontdek de klanken en geluiden die je kan maken met verschillende instrumenten en voorwerpen. Denk aan instrumenten zoals een grote trom of xylofoon. En aan voorwerpen zoals tafels en stoelen. Maar vergeet ook zeker niet je eigen lichaam en je stem. Met de groep ga je op ontdekkingsreis in de wereld van ritme en slagwerk.  
Workshop 1: 13.00 tot 13.45
Workshop 2: 14.00 tot 14.45
Wanneer: zaterdag 6 april
Locatie: Nederlandse Reisopera (Performance Factory)
Meld je gratis aan via dit formulier. 

Plankenkoorts
Ga samen met andere kinderen op zoek naar een operazangeres met plankenkoorts en overtuig haar toch het toneel op te komen. Tijdens deze muzikale rondleiding leer je van alles over hoe het er voor en achter de schermen aan toe gaat in het theater. Onder begeleiding van enkele acteurs van de Reisopera ga je op ontdekkingstocht door het theater. De speurtocht speelt zich af voor en achter het toneel. Je gaat samen op zoek naar een operazangeres die zich verstopt heeft, omdat ze last heeft van plankenkoorts. 

Tijdens de zoektocht kom je meerdere mysterieuze dozen tegen. In elke doos vind je een andere theatereigenschap: verbeelding, emotie, techniek of tekst. Als je de operazangeres hebt gevonden, is het de bedoeling haar te verleiden om toch het toneel op te komen voor een kort optreden. Zal de operazangeres uiteindelijk haar plankenkoorts overwinnen? 

Rondleiding 1: 13.30 tot 15.00
Rondleiding 2: 15.30 tot 17.00
Wanneer: zondag 7 april
Locatie: Wilminktheater Enschede

Gratis kaarten reserveren via www.wilminktheater.nl


Doe mee met ons Kinderkoor
Vind jij zingen helemaal te gek? En vind je dat nog leuker om samen met andere kinderen te doen? Doe dan mee het Reisopera Kinderkoor tijdens de Kindermuziekweek. Bij deze repetitie worden o.a. de liedjes geoefend die worden gezongen tijdens de muziektheatervoorstelling “Bij Mij Thuis”. Deze voorstelling wordt twee keer gespeeld op zaterdag 13 april bij de Nederlandse Reisopera.  
Het Reisopera Kinderkoor repeteert elke woensdagmiddag van 15:30 tot 16:30 bij de Nederlandse Reisopera in Enschede.

Wanneer: woensdag 10 april
Locatie: Nederlandse Reisopera (Performance Factory)

Meld je gratis aan via dit formulier.


Muziektheatervoorstelling “Bij Mij Thuis”
Een voorstelling (6+) boordevol liedjes en livemuziek! Anne-Fleur is jarig en kijkt ernaar uit om haar verjaardag vieren. Ze is alleen net verhuisd. Hierdoor hebben haar ouders geen tijd om een feestje te organiseren. Er is zelfs geen verjaardagstaart! Vastberaden besluit Anne-Fleur om zelf een taart bakken. Ze gaat langs bij haar nieuwe buren voor ingrediënten. Deze blijken erg bijzonder en kleurrijk te zijn. Zal het haar lukken om haar eigen overheerlijke verjaardagstaart te bakken?  

“Bij Mij Thuis” is bedacht en ontwikkeld door derdejaars studenten Docent Muziek van het ArtEZ conservatorium in Enschede: Anna, Dito, Dorien, Jonah, Jouke, Megan, Merel, Nuna, Sander, Sharon en Teun. 

Voorstelling 1: 13.30 tot 14.15 uur
Voorstelling 2: 15:00 tot 15.45 uur 

Wanneer: Zaterdag 13 april
Locatie: Nederlandse Reisopera

Meld je gratis aan via dit formulier.

Meer informatie over de Kindermuziekweek vind je op www.kindermuziekweek.nl