Buy website traffic cheap

Wereldpremière, Het Meisje, De Jager en de wolf

Jeugdopera (6+) in de herfstvakantie

Het meisje, de jager en de wolf beleef je klassieke sprookjes vanuit het perspectief van de wolf. Dat voorval met Roodkapje, die scène voor de deur bij de biggetjes: het lag allemaal niet zo simpel als ons altijd verteld is. Door een reeks misverstanden, vooroordelen, domme pech en een bizarre samenloop van omstandigheden is de wolf steeds onterecht als schurk verbeeld. De hoogste tijd voor eerherstel.

Het meisje, de jager en de wolf is een muzikale, tragikomische voorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar. Door het bestaande perspectief op de rol van de wolf radicaal om te draaien, breekt de voorstelling op speelse wijze een lans voor empathie en verdraagzaamheid.

De Portugese componist Vasco Mendonça schrijft veel voor opera en muziektheater. Zijn eerste opera House Taken Over ging in première op het Festival d’Aix-en-Provence. Voor Het meisje, de jager en de wolf werkt hij samen met de filosoof en schrijver Gonçalo M. Tavares, wiens romans, kinderboeken, essays, toneelteksten en gedichten in meer dan 25 talen vertaald zijn. De regie is in handen van de Vlaamse theatermaker Inne Goris, die werkt op het grensvlak van muziektheater, dans en beeldende kunst.

Voorstellingen Het meisje, de jager en de wolf in de Boekmanzaal van Nationale Opera & Ballet, Amsterdam
za 15 (wereldpremière), zo 16*, wo 19, do 20, vr 21, za 22*, zo 23* om 16:00 uur / *om 13:30 en 16:00 uur.

Coproductie met LOD muziektheater (Gent) en LU.CA –Teatro Luís de Camões (Lissabon)