Buy website traffic cheap

Wie kan René nu beter spelen, dan René van Kooten zelf?In zijn thuisstad Zoetermeer, gaat vrijdagavond 23 september 2022, de jubileumshow van René van Kooten in première. De solovoorstelling ‘Op zoek naar René’ begint met een dikke knipoog van collega’s over zijn opmerkelijke charmes, persoonlijke trekjes en aangedikte bijzonderheden en eindigt in een energieke, staande ovatie. Deze theatertour is naar eigen zeggen een vervroegd verjaardagsfeest (in december wordt Van Kooten 50 jaar) en een terugblik op de afgelopen 25 jaar dat hij op de planken stond. Van een rockstem met een rauw randje, tot hoge kopstem met een zuiver geweten. René van Kooten zet, samen met een vijfkoppige band en de gastartiest van vanavond: Brigitte Heitzer, een zeer gevarieerd programma neer van grote klasse.

Foto Andy Doornhein


Van het nummer dat hij graag luistert op de fiets, tot een speciaal in het Nederlands vertaalde versie van het slaapliedje dat hij ’s avonds zingt voor zijn dochter; Van Kooten kiest in ‘Op zoek naar René’ voor een zeer gevarieerd en persoonlijk repertoire. Hij heeft ook keuze genoeg, want de afgelopen 25 jaar speelde hij  in maar liefst 27 musicals en nam onder andere deel aan de The Passion en De beste zangers van Nederland. Daarnaast zingt hij vanavond ook nummers die in zijn persoonlijke leven een bijzondere rol spelen. Het fantastische is, en waar hij zijn (musical)succes misschien ook wel aan te danken heeft, dat Van Kooten al deze nummers ook geweldig kan brengen. Hoe uiteenlopend ook, het is altijd goed! Zo ook vanavond.

Verrassingen
De te verwachten hoogtepunten worden uiteraard schitterend neergezet, zoals nummers uit Les Misèrables, Aïda, Jesus Christ Superstar en Miss Saigon. De verrassingen zitten in nummers met persoonlijke aanleidingen, zoals: het lievelingslied van zijn vader in een intiem, swingend, bluegrass arrangement met de banjo, een Anastasia rock-versie en een ‘gruwelijke medley’. Deze laatste tot stand gekomen door de vraag van zijn dochter: “Waarom ga jij altijd dood in musicals, papa?”. “En waarom altijd zo gruwelijk?”, denkt René er achteraan. Door dit soort toevoegingen staat René van Kooten vanavond niet alleen als artiest op het podium, maar ook gewoon als zichzelf. Wat heel relaxt en openhartig overkomt.

Foto Marcel Koch

“Wil jij mijn Sam zijn?”
Van Kooten zal elke avond vergezeld worden door een andere dame. Vanavond is dat Brigitte Heitzer. De twee zijn in meerdere producties al op elkaar ingespeeld en zo komt het op het podium ook over. De humor en onbekommerdheid spat er vanaf. Vooral als Heitzer opeens verrast is door in het Engels te moeten zingen in plaats van in het Nederlands. Lachend slaan ze zich er doorheen en na toestemming van collega theaterproducent Hans Cornellissen, die in de zaal zit, gaat Brigitte op haar knieën en vraagt René: “Wil jij mijn Sam zijn?”. Daarmee is vanavond ook aangekondigd dat Van Kooten een volgend theaterseizoen een hoofdrol speelt in ‘Mamma Mia’ de musical, naast Heitzer in de hoofdrol als Donna.

Humor en flexibiliteit
Mooie liedjes als ‘Ik heb je lief’ van Stef Bos, wisselen af met vrolijkheid, zoals: ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?’ en een Op-zoek-naar-René Quiz. De quiz bestaat uit vier interactieve vragen, waarvan de techniek vanavond niet meewerkt. De quiz loopt uit in een totaal andere vorm van interactie dan de bedoeling was, maar Van Kooten weet het heerlijk nonchalant op te pakken en overgiet het met nog een extra humoristisch sausje. Er zit in ieder geval een goede opbouw in de show, want bij het publiek is vooral vanaf het laatste nummer voor de pauze voelbaar: we willen meer! Meer interactie, meer meezingen, meer René van Kooten. Gelukkig komt er meer.  De komende shows zullen ook Lone van Roosendaal, Vajèn van den Bosch, Maaike Widdershoven en Carolina Dijkhuizen nog naast hem staan als gastartiesten. Waardoor de avond weer net een beetje anders zal uitpakken. Dankzij de band en zijn eigen gitaar heeft Van Kooten alle vrijheid om dingen zelfs tijdens de avond nog aan te passen, wat elke avond uniek zal maken. Vanavond was in ieder geval een geslaagd premièrefeest.  

Kortom: in deze zeer afwisselende show, ga je echt op zoek naar René. Een muzikale reis die je meeneemt door het leven en de carrière van Van Kooten. Speels, relaxt en pure klasse! Want niemand kan René beter spelen, dan René van Kooten zelf!

Klik hier voor meer informatie en de speellijst

Gezien op 23-9-2022 Stadstheater Zoetermeer