Buy website traffic cheap

In het spotlicht: Marc Rameakers

Hij is pas éénendertig jaren jong en mag toch wel mister Musicalcamp genoemd worden. Trots als een pauw loopt hij over het kamp terrein in Hapert ruim honderd jongeren krijgen in de openlucht, in een tent of een zaaltje in het hoofdgebouw les in één van de vaardigheden musical of muziektheater. Ik loop hier naast Marc Ramaekers, eigenaar en oprichter van Ramaekers Entertainment.

Ramaekers is een enthousiaste man die door vallen en opstaan, schade en schande wijzer geworden is en al zijn ervaring heeft opgebouwd. Van een kamp met enkele tientallen kinderen is zijn bedrijf uitgegroeid tot het grootste vakantiekamp voor jongeren vanaf acht jaar. Want naast musical wordt er nu ook les gegeven in dans en muziektheater. En in 2018 komt er nog het onderdeel Vocall Masterclass bij.

Musicalcamp Foto Andy Doornhein 1358

Ramaekers zijn grote droom was optreden in musicals maar een nare gewrichtsaandoening blokkeerde deze carrière. Reuma gooide deze creatieve plannen in duigen. Gelukkig bezat Ramaekers op zeer jonge leeftijd en tweede passie. Rond zijn vijfde levensjaar wist hij het al “ik wil ondernemer worden”. Na de middelbare school is hij bedrijfseconomie gaan studeren in Breda. Creativiteit en zakelijkheid is een combinatie waarvan hij niet kon weten dat hij die ooit mooi zou kunnen combineren.

Na enkele jaren werken voor een werkgever gaat het toch steeds meer kriebelen en borrelen in het hoofd van Ramaekers. "Is dit nu wat ik wil? Wil ik zo tot aan mijn pensioen mijn leven gaan leiden? Nee ondernemen dat wil ik." Ramaekers ontdekt al snel dat er naast de vele musicalopleidingen in de vakanties niets georganiseerd wordt. Een gat in de markt denkt de jonge ondernemer en in dat gat ga ik springen. Zonder ervaring en kennis maar met een gezonde dosis lef organiseert Ramaekers zijn eerste Musicalcamp. Marleen van der Loo en Jeroen Phaff zijn de eerste docenten en samen met een klein team aan vrijwilligers en medewerkers is dit eerste kamp georganiseerd. Voor Ramaekers is dit een zeer leerzame ervaring geweest. Hij is er snel achter gekomen wat je wel en zeker wat je niet moet doen. Nu komen ieder jaar bekende namen uit de theaterindustrie één of meerdere weken les geven op één van de kampen van Ramaekers Entertainment.

Musicalcamp Foto Andy Doornhein 1344

Ramaekers is door gegaan met het realiseren van zijn droom en heeft alle ervaringen die hij in de praktijk heeft geleerd meteen omgezet in daden. Vallen en weer opstaan, risico’s nemen dat kenmerkt het ondernemerschap van Ramaekers. Een theaterproductie maken in de Stadsschouwburg in Haarlem heeft de beschikbare cashflow wel even onder druk gezet, maar is volgens Ramaekers als leergeld iedere euro waard geweest. Theaterproducties worden nog steeds gemaakt wat dit is één van de essentiële onderdelen van zijn onderneming maar nu in het Zuidpleintheater in Rotterdam.

Musicalcamp Foto Andy Doornhein 1378

De theatervoorstellingen daar kunnen alleen leerlingen van één van de kampen zich voor aanmelden, zijn theatertrips naar Londen alleen te boeken door jongeren die ook op kamp zijn geweest, en dit jaar is er ook een reis naar Disneyland Parijs geweest. Ramaekers is sterk in het oproepen en handhaven van dat speciale Musicalcamp gevoel. Marc Ramaekers is ooit begonnen met 30 jongeren voor één weekje en nu komen er zo’n 100 per week per kamp. En toch houdt hij de juiste sfeer vast. En dat die sfeer goed is kan je zien aan de vrijwilligers die ieder jaar er mede voor zorgen dat het kamp een succes gaat worden dit zijn allemaal oud deelnemers van Musicalcamp.

De plannen en ideeën van Ramaekers zijn voorlopig nog niet opgedroogd en dat maakt hem en zijn onderneming uniek.