Buy website traffic cheapVoorafgaande aan de premièrevoorstelling van Adam en Eva 2.0 stapt producent Hans Cornelissen het toneel op om een korte toelichting over het ontstaan van de voorstelling te geven. Adam en Eva 2.0 was eigenlijk een voorstelling gemaakt voor theaters in de Corona periode, de anderhalve meter maatschappij. Dat was eveneens een reden om de voorstelling door een echtpaar te laten spelen. De keuze is gevallen op Ellen Pieters en Han Oldigs. De voorstelling zal enkel in kleine zalen te zien zijn en is inmiddels een kwartier langer gemaakt. In de kleine zaal van het Zaantheater gaat Adam en Eva 2.0 op zondag 2 oktober feestelijk in première. Het script is van Haye van der Heijden en de regie van Bruun Kuijt.

We horen twee stemmen. De man wil iets nieuws creëren. Wat, is nog een beetje onduidelijk. De vrouwelijke stem is nieuwsgierig. Er wordt volop gebrainstormd tussen de twee. De aarde wordt gekozen als locatie. Het plan wordt het maken van de mens en dit gaat worden uitgevoerd. Ze besluiten het zelf te gaan uitproberen.

Adam en Eva foto Andy Doornhein 8658
Dan maken we kennis met twee blote mensen op het toneel, Adam en Eva, een man en een vrouw. Maar hoe deze twee wezens vormgegeven gaan worden, is nog een groot raadsel. Alles moet nog worden uitgevonden. Waar komen nieuwe, kleine, mensjes vandaan, wat zijn die twee bollen op de vrouw, hoe werkt die computer in het hoofd? En wat is toch dat flubbertje dat daar hangt?

Op zeer komische wijze volgen we de ontdekkingsreis van Adam en Eva. Ze ontdekken niet alleen hun eigen, en elkaars, lichaam, maar ze maken ook kennis met hun gevoelens en emoties. En er ontstaan onderlinge conflicten, want de man en de vrouw blijken toch wel wat anders in elkaar te zitten.

Adam en Eva worden ontzettend goed gespeeld door Oldigs en Pieters. Ze beschikken over het perfecte samenspel en komische timing. De onnozelheid, het ontdekken van het lichaam en de verschillen tussen de man en de vrouw zijn herkenbaar en zeer grappig. Het zorgt dan ook geregeld voor veel gelach vanuit het de zaal. Met name de scène waarin Adam Eva het spelen van verstoppertje uitlegt, is hilarisch. Hier en daar bevindt zich ook nog wel een subtiele boodschap, over het geloof, hoe gaat dat werken, en virussen bijvoorbeeld.

Adam en Eva foto Andy Doornhein 8715

De voorstelling duurt vijf kwartier en is zonder pauze.
Dus heb je zin om even lekker te lachen en in een ongecompliceerd theaterbezoek? Dan is deze productie zeker een bezoek waard! 

Kijk hier voor meer informatie en kaarten.

Gezien: 2 oktober 2022 Zaantheater Zaandam