Buy website traffic cheap

Cast eerste PUNCH-productie Ongerijmd bekend

Acteurs Marisa van Eyle, Willem Voogd, Kharim Amier, Niek van der Horst en Carine Crutzen spelen in de theatervoorstelling Ongerijmd van schrijver Frank Siera en onder regie van Hanneke Braam.
Deze eerste productie van Theaterbolwerk PUNCH gaat op maandag 19 september in première in de Leidse Schouwburg, waarna een landelijke theatertournee volgt. PUNCH brengt teksten van nieuwe Nederlandse toneelschrijvers naar het podium met behulp van een professioneel theaterbolwerk dat bestaat uit gerenommeerde acteurs, regisseurs, dramaturgen en toneelschrijvers die allemaal in dienst staan van nieuwe Nederlandse toneelteksten en schrijvers. De Leidse Schouwburg vormt de thuisbasis voor PUNCH waar het bolwerk vorig jaar ook werd gelanceerd.

Ongerijmd
Wanneer ben je niet meer verantwoordelijk voor wat je zegt, schrijft of doet? Als je als 'sNeerlands grootste dichter je eigen gedachten niet op een rijtje hebt, wat betekenen alle loftuitingen dan nog? Wat als je eigen taal een loopje met je neemt? Als je een moord pleegt, maar ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard? Een chaotische poging, aan de hand van het tumultueuze leven van Gerrit Achterberg, overzicht en structuur te scheppen. De voorstelling neemt de bezoeker mee op de grillige paden van een verward persoon, iemand die niet meer verantwoordelijk is voor wat hij zegt, schrijft of doet.

Naar aanleiding van fragmenten van Ongerijmd, te zien bij de lancering van PUNCH (6 oktober 2021):
Een geestige taalpartituur rondom de biografie van Gerrit Achterberg: in een speelse tekst leidt Frank Siera de toeschouwer via terzijdes en uitweidingen dwars door een verwoede poging om structuur aan te brengen in een chaotisch bestaan. NRC Sander Janssens.

Het eerste stuk dat volgende seizoen onder de vlag van theaterbolwerk PUNCH verschijnt is ‘ongerijmd’, waarbij Frank Siera als het ware in het hoofd is gekropen van Gerrit Achterberg, een geniale dichter die met tbs achter de tralies verdwijnt na de moord op zijn hospita. Telegraaf Esther Kleuver

Frank Siera
Frank Siera (1989) schrijft voornamelijk toneelteksten voor (muziek-)theater. Hij schreef o.a. voor de Veenfabriek, De Nationale Opera, de Kosmonaut, het Schrijversgevang, muziekensemble Ikarai, ArtEZ, Operafront en zijn eigen muziektheatercollectief KASSETT. Zijn teksten werden vertaald naar het Frans, Duits, Portugees en Engels en o.a. gepubliceerd in literaire tijdschriften Extra Extra en Kluger Hans en bij De Nieuwe Toneelbibliotheek. Zijn theaterteksten speelden o.a. op festivals als Brainwash, Grachtenfestival, Over Het IJ Festival en Festival d'Avignon (FR), in schouwburgen zoals ITA en de Meervaart in Amsterdam, vlakke vloer-theaterzalen zoals Theater Kikker in Utrecht en in concertzalen als het Bimhuis in Amsterdam, de Doelen in Rotterdam en de Leidse Stadsgehoorzaal.

Meer informatie en volledige speellijst via tbpunch.nl