Buy website traffic cheap

Dans Dans Revolutie; over het kijken naar en wegkijken van oorlog

Foto Benning & Gladkova
Schrijver Lisa Weeda maakt theatrale installatie naar de gelijknamig roman Dans Dans Revolutie; over het kijken naar en wegkijken van oorlog
Na het succes van haar debuutroman Alexandra, verscheen onlangs het nieuwste boek van schrijver Lisa Weeda: Dans Dans Revolutie. Parallel aan het schrijven van dit boek werkte Weeda samen met kunstenaarsduo BrotherTill aan een gelijknamige theatrale installatie. Net als het boek gaat deze installatie over hoe we als samenleving wegkijken bij oorlogen en is het een oproep tot actie en medeleven.

"Als schrijver met een Oekraïense achtergrond, die al 10 jaar onderzoek doet, kunst maakt en verhalen schrijft over oorlog, ben ik gefascineerd geraakt door hoe 'wegkijken' werkt en vraag ik me af waar daadkrachtigheid en assertiviteit begint als het gaat over oorlog en wat je kan doen om aandacht te blijven vestigen op oorlogs- en conflictgebieden overal ter wereld."
Lisa Weeda

Van 1 t/m 5 mei is Dans Dans Revolutie te zien in Theater Bellevue, met meerdere tijdslots per dag. Op 4 mei starten we om 21:00 uur als onderdeel van Theater na de Dam. Na de première in Bellevue zal de installatie op meerdere speelplekken en (literaire) festivals te zien zijn.

Over Dans Dans Revolutie
In het fictieve land Besulia breekt oorlog uit. De eeuwenoude traditie om te dansen en zo de vijand buiten de deur te houden, lijkt niet meer te werken. De jonge Anna pakt haar telefoon erbij en roept de wereld op: dans de svaboda samoverzjenja en red ons!

In een wereld waar bijna iedereen met elkaar verbonden is en oorlogen real-time gedocumenteerd worden, spreekt deze jonge bewoner van het kleine dorpje de internationale gemeenschap aan. Ze laat het dorp zien en maakt instructievideos van de traditionele dans, terwijl de vijand steeds dichterbij komt. Tot die voor de deur staat. 

Dans Dans Revolutie is een theatrale installatie. Via telefoons, televisieschermen en een voice-over ervaar je de gebeurtenissen in het dorp op (steeds iets minder) veilige afstand. Een indringende voorstelling in het hart van de huidige geschiedenis.

Speeldata
1 - 5 mei | diverse tijdslots van 1,5 uur (12 bezoekers per keer)
première 2 mei
Theater Bellevue
www.theaterbellevue.nl/dansdansrevolutie