Na 1,5 minuut première neemt Harrie al de benen. De zojuist opgekomen Jon van Eerd, die Harrie Vermeulen speelt, staat hupsend van het ene been op het andere been een beetje ongemakkelijk te doen. De lekkere karakteristieke rol en het beetje clowneske gedrag blijken het improvisatietalent en de jaren lange ervaring van Van Eerd te zijn, want dan komt de aap uit de mouw. Na de eerste vijf zinnetjes laat hij ons met een theatrale glimlach van oor tot oor weten: “En weet u: Het gaat nu al helemaal mis. En het hoort er niet bij”. Waarbij de zangerig uitgesproken laatste ‘bij’, de komische toon van de rest van de avond zet. De zaal barst in lachen uit en Harrie verdwijnt in de coulissen. Dan start enkele minuten later de première van ‘Harrie neemt de benen’ echt. Dit keer zonder technische storing, maar met nog meer humor, nog meer komische momenten en een heel blij en genietend publiek.

Pretpakhuis Harrie neemt de benen(@AVFotoreportages)004

‘Harrie neemt de Benen’

‘Harrie neemt de Benen’ is de volgende in de succesvolle reeks ‘Harrie-voorstellingen’ van Pretpakhuis. Eigenlijk zou de voorstelling in december 2021 al in première gaan, maar nu, dinsdagavond 22 maart, heeft de Goudse Schouwburg het genoegen. Harrie Vermeulen (Jon van Eerd) en Barrie Vermeulen (Joey Schalker) zijn twee politieagenten die de illegale praktijken van Madame Claude (Arie Cupé) aan het licht moeten brengen. Er is iets niet pluis aan de roze, velours beklede zaak, met gouden plakkerige handvatten. Maar wat? Madame Claude kan een fantastische karaoke-act neerzetten en haar assistente Nathalie (Margo Dames) blijkt van meerdere markten thuis. Toch weten we pas meer als de viagra pillen ons letterlijk en figuurlijk om de oren vliegen. En dat blijkt nogal wat in beweging te brengen , bezingen de heren zo voor en na de pauze...

Pretpakhuis Harrie neemt de benen(@AVFotoreportages)003
Harrie heeft de benen!

Het is een voorstelling vol verkleedpartijen, kleine revuetjes, vermakelijke onzin en scherpe woordgrappen. De afwisseling met af en toe een liedje of bijvoorbeeld een zwoele, met lipstift overgoten paaldans act zorgen voor nog meer plezier. Het is een bom aan creativiteit, die alle kanten op spat. Daardoor is het een feestje aan verrassingen en het acteerwerk is ‘gewoon’ ontzettend goed. We zien Van Eerd in zijn (bekende) komische habitat en Schalker is daarbij een fantastische aanvulling. Als de heren verantwoording aan de politiecommissaris moeten afleggen, spelen ze dat bijvoorbeeld tot in de puntjes uit. Twee verschillende verklaringen ratelen ze door elkaar heen, maar op exact de juiste momenten vallen hun zinnen samen. Deze partners zijn in ieder geval goed op elkaar ingespeeld en van het viertal straalt de lol af.

Pretpakhuis Harrie neemt de benen(@AVFotoreportages)005
Mag ik Harrie lenen?

Kortom: De voorstelling staat eigenlijk zoals het huis Madame: Onverwoestbaar, met heel veel tierelantijntjes en gegarandeerd plezier. Een heerlijk avondje uit om te lachen en te genieten.
Waar ga je henen

Kijk voor meer informatie en de speellijst op: www.pretpakhuis.nl 

Gezien:22 maart 2022 Goudse Schouwbrug

Recensie Harrie neemt de benen - Een onverwoestbare Harrie Vermeulen Jon van Eerd