Buy website traffic cheap

Het Filiaal theatermakers in samenwerking met Podium Hoge Woerd.

Het Filiaal theatermakers maakt in het kader van Utrecht 900 een familievoorstelling in samenwerking met Podium Hoge Woerd. Scheur in de Tijd gaat op vrijdag 3 juni in première op het binnenterrein van Castellum Hoge Woerd in De Meern. Op 1 en 2 juni zijn de try-outs. Vervolgens is de voorstelling de hele maand juni te zien voor schoolklassen en alle inwoners van Utrecht van 7 tot 107 jaar.

Scheur in de Tijd
Een smakelijke komedie, geschreven door Don Duyns met liedjes en muziek geïnspireerd door de jaren 80, gaat over een wonderbaarlijke ramp. Een mini-aardbeving zorgt voor een scheur in de tijd. Utrechters van vroeger kunnen door die kier naar ons kijken en wij hebben een blik op het verleden. Wanneer Luca ontdekt dat haar opa in de diepe scheur is verdwenen, volgt ze hem in een zoektocht door de tijd. Maar er verdwijnen niet alleen mensen ín de scheur, er komen ook mensen uit... Lijken wij op de mensen van toen, of is alles te veel veranderd om elkaar nog te begrijpen? Een spannende buitenvoorstelling over tijdreizen, Utrecht en over muren tussen mensen opbouwen of afbreken.

Verborgen verleden zichtbaar
In juni 2022 wordt de stad Utrecht 900 jaar. Het Filiaal theatermakers heeft Don Duyns, een van de meest gespeelde toneelschrijvers van Nederland èn eerste schrijver van de Nationale theatertekst, gevraagd een tekst te schrijven voor deze voorstelling. De plek waar het zich allemaal afspeelt is Castellum Hoge Woerd in Leidsche Rijn. Een plek waar uitzonderlijk veel oude voorwerpen in de grond zijn gevonden. En laat daar nou precies op die binnenplaats een scheur in de tijd zijn, een portal tussen toen en nu. Duyns liet zich inspireren door het volgende fragment: 'Laatst zei een meisje op het jeugdjournaal dat je eigenlijk niet echt weet wat er allemaal onder je voeten zit. Dat vond ik een interessant uitgangspunt voor dit stuk. Om te beschrijven wat er in 900 jaar Utrecht en nog veel langer daarvoor, allemaal onder onze voeten geleefd heeft.'

Locatievoorstelling

Regisseur en artistiek directeur van Het Filiaal theatermakers Monique Corvers, zocht een goede plek om de voorstelling te vertonen. Die was snel gevonden. 'Het huidig Castellum is op ongeveer zeven lagen Romeinse forten gebouwd. Er is een stroom historische artefacten daar in de omgeving gevonden. Die plek, die zo nieuw en 'nep' is en tegelijkertijd zo oud en authentiek. De ideale plek voor ons tijdportaal. En dus dé plek om het over de verbinding tussen vroeger en nu te hebben.'

Scheur in de Tijd speelt de hele maand juni in Castellum Hoge Woerd in De Meern. Kijk voor de meest actuele speeldata op www.hetfiliaal.nl/agenda .