Buy website traffic cheap

Orange Theatre Company (OTC) presenteert: Sweet Sixteen

For the ones left behind. For the one left behind.

Deze theaterproductie is een samenwerking met De Toneelmakerij en is OTC's eerste Engelse vertolking van een Nederlands toneelstuk, geschreven door Casper Vandeputte en geregisseerd door Belle van Heerikhuizen. Actrices Hanna van Vliet en Sigrid ten Napel spelen de rollen van de twee zussen, Dunya en Dido. 

'Mijn zus heet Dido. Ze is dood en ik mis haar vreselijk. Ze heeft zelfmoord gepleegd en ik zal nooit begrijpen waarom." - Dunya

Sweet Sixteen is een urgente, eerlijke en ontroerende voorstelling over depressie en zelfmoord. Het vertelt het verhaal van Dunya en haar oudere zus Dido die zelfmoord pleegde. De avond voordat Dunya op school een presentatie moet geven over zelfmoord (een onderwerp dat ze zelf heeft uitgekozen om in de klas te presenteren), verschijnt Dido in haar kamer. Ze voeren gesprekken over het leven en de dood. Dunya probeert te begrijpen wat er met haar geliefde zus is gebeurd. Ze stelt de brandende vragen die ze al lange tijd met zich meedraagt: waarom en hoe heeft Dido dit kunnen doen? Wat was er eigenlijk mis met haar? Weet Dido wel wat ze Dunya en hun ouders heeft aangedaan? Waarom vroeg Dido niet om hulp?

Sweet Sixteen is een prachtig verhaal over liefde, compassie en onze drang om elkaar te begrijpen, met humor en empathie.

Sweet Sixteen is te zien vanaf 16 juni 2023 in Het Amsterdams Theaterhuis. De voorstellig wordt gespeeld in het engels.

Klik hier voor tickets