Buy website traffic cheap

Op zondagmiddag 5 februari 2023 gaat in de Stadsschouwburg Haarlem de voorstelling 'Alleen Familie' in première. De voorstelling begint met de eerste regels uit het boek ‘Alleen op de Wereld’, het wereldberoemde verhaal over Remi van Hector Malot. Maar niemand is alleen op de wereld, iedereen heeft familie. Iedereen is geboren uit twee ouders en allemaal hebben we opa’s, oma’s, ooms en tantes en veel ook broers en zussen. Niet iedereen kent ze, niet iedereen heeft ze nog, en zeker niet iedereen heeft er goed contact mee. Maar, iedereen heeft familie. En dan is er ook vaak nog schoonfamilie of stieffamilie. Huub Stapel zijn vierde soloprogramma omvat dit onderwerp. Een persoonlijk verhaal door de familiegeschiedenis van Stapel zelf.

Huub Stapel, geboren en getogen in het Limburgse Tegelen, vertelt eerlijk en oprecht over zijn ouders, over zijn jeugd en het feit dat ze het niet breed hadden thuis, als gezin met vijf kinderen. Zijn ouders hadden een snoepwinkel en elk dubbeltje moest worden omgedraaid. Vroeger was het heel normaal, vijf of meer kinderen. Een rondje door de zaal volgt, met hoeveel waren jullie thuis? 

 Familie Huub Stapel 2 Mark EngelenToen Huub Stapel werd gevraagd voor het tv-programma ‘Verloren Verleden’ had hij op dat moment niet kunnen vermoeden wat er naar boven kwam. Zijn vader bleek lid te zijn geweest van de NSB, begin jaren 40. Een grote schok voor Stapel. Zijn vader was zijn held. Uiteindelijk is hij er nooit achter gekomen hoe dit precies is gegaan, zijn lidmaatschap bij de NSB. Gelukkig bleek dit niet lang te zijn geweest en heeft zijn vader ook in het verzet gezeten Stapel heeft er enkele theorieën over maar zeker weten doet hij het niet. Mooi moment als hij tegen het einde van de voorstelling zijn vader aan het woord laat, en op deze manier zijn gedachten over brengt.

Samen met twee muzikanten Cor Mutsers en neef David Stapel brengt Huub Stapel ook enkele liedjes ten gehore. Het nummer dat hij zingt over zijn moeder en vader ontroert. Op de achtergrond beelden van houtskool, gemaakt van oude foto’s.
Onrecht is iets waar Stapel slecht, héél slecht, tegen kan. Naarmate de voorstelling vordert wordt duidelijk waarom dit is. Stapel noemt enkele voorbeelden waar hij witheet van wordt.

 Familie Huub Stapel 5 Mark EngelenNiet alleen emotionele verhalen, want in de voorstelling zit ook genoeg humor verweven, wat zorgt voor een mooi evenwicht. Van een nieuwe carnavalskraker tot de vieze oom Harry die in elke familie wel voorkomt. De man die je altijd net te dicht bij de mond kust op verjaardagen, wie kent hem niet?

Deze voorstelling roept een nostalgisch gevoel bij mij op. Een gevoel dat ook bij mij opkomt als ik ‘Het Dorp’ van Wim Sonnelveld hoor bijvoorbeeld. Het werpt je terug in de tijd, met oude beelden en verhalen. Meermaals zit ik met tranen in mijn ogen te luisteren naar de liedjes en verhalen van Stapel. Ontzettend knap dat, terwijl je in een volle zaal zit en naar zo’n persoonlijk verhaal luistert, het lijkt alsof het tegen jou persoonlijk verteld wordt. Ik ben er na afloop dan ook even stil van. Het moet even bezinken.

Wat een mooi, bijzonder en persoonlijke verhaal heeft Huub Stapel met Alleen Familie op de planken gebracht. Een voorstelling die raakt en een dikke aanrader! Ga dat zien!

Kijk voor meer informatie en kaarten op www.moretheater.nl

Gezien 5 februari 2023 – Stadsschouwburg Haarlem