Buy website traffic cheap


Foto's Anne van Zantwijk    

Na de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen, verruilt de auteur het verzorgingshuis voor een volkstuin en kruipt in de huid van de 68-jarige Emma Quaadvliegh met de regie van Bruun Kuijt.

Op het Volkstuincomplex Rust en Vreugd heerst alles behalve dat. Door de vele regeltjes en een bestuur dat deze regels ter plekke verzint, maakt dat de bewoners meer onrust ervaren dan rust. Wanneer de voorzitter van het bestuur een huisje wil verkopen aan een rijke dame blijkt hetzelfde huisje net verkocht te zijn aan de eerst volgende op de wachtlijst, namelijk Emma Quaadvliegh, gespeeld door Doris Baaten. Haar overleden man had heel graag een volkstuin gehad en zij wil er nu rust, en vreugd zien te vinden. En ze wil leren tuinieren en wat gezelligheid om haar heen. Eén voor één maken we kennis met de bewoners van Rust en Vreugd. 


De voorzitter laat het er niet bij zitten en probeert uit alle macht een huisje leeg te krijgen, ongeacht of er nog een bewoner in zit. Regels en allerlei redenen worden er geopperd om dit voor elkaar te krijgen. En dit zorgt voor de nodige oproer op het Volkstuincomplex waarbij de bewoners soms tegenover elkaar komen te staan. Maar de bewoners laten het er niet bij zitten en komen in actie, onder leiding van Emma.

De voorzitter wordt gespeeld door Will van Meer, die grandioos deze starre persoonlijkheid speelt. Leuke scène ook als het publiek deel neemt aan de bestuursvergadering. Origineel bedacht. Tegenhanger is zijn andere rol, de oude meneer van Beek. Een aandoenlijk personage waar je als publiek meteen een zwak voor hebt.

Ook meerdere rollen zijn weggelegd voor de talentvolle Sanne Franssen. Zo speelt zij Fiet, de suffige echtgenote van de voorzitter, zijn schoondochter én de rijke koopgrage dame. Ook dit zijn allemaal uitersten qua rollen. Van een simpele goedzak, tot tikkeltje ordinaire meid en een rijke dame met pit. Alle rollen lijken Franssen op het lijf geschreven. Erg sterk!


Ook erg sterk is het acteerwerk van Doris Baaten, die als Emma  Quaadvliegh het heft in eigen hand neemt, met haar altijd vriendelijke manier van communiceren. Zij laat zich niet uit het veld slaan.

Linda Wagenmaker speelt de gezellige en strijdlustige Roos en Mats Hoogland speelt ook een dubbelrol, waaronder een hippe Gen Z'er inclusief taalgebruik. Leuke rol en deze zorgt voor wat diversiteit in de soorten bewoners.


Het decor wisselt continue waardoor je echt het idee krijgt op een complex te zijn, met verschillende huisjes in een speelse en groene omgeving. Alleen het zonnetje ontbreekt. Rust en Vreugd is een vrolijke feelgood, muzikale voorstelling voor jong en oud. Zak onderuit en kijk lekker naar het toneelspel en het verhaal dat zich ontvouwt.

Kijk voor meer informatie https://www.bostheaterproducties.nl/producties/rust-en-vreugd/ 

Gezien 5 april 2024 Purmeryn Purmerend.