Buy website traffic cheap

Recensie Sonny Boy, prachtig intens verhaal


Door Andy Doornhein - foto's Annemieke van der Togt

Het is 1928 als Rika van der Lans en Waldemar Nods elkaar ontmoeten. Rika, een van tafel en bed gescheiden vrouw met vier kinderen en Waldemar, een jonge Surinaamse student. Hoe deze relatie en het verdere leven er uitziet wordt prachtig omschreven in het boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Producent Solostories heeft dit verhaal nu op de planken gezet met een andere insteek.  Waldy Nods ( Tarikh Janssen ), de zoon van Waldemar en Rika wordt bijna 37 jaar. De leeftijd van zijn vader toen deze overleed. Waldy probeert de weinige herinneringen aan zijn ouders boven water te halen en te ordenen. Opzoek naar zichzelf en zijn afkomst.

Recensie Sonny Boy, prachtig intens verhaal

Helaas is de voorstelling vanavond niet uitverkocht. Het theater heeft ook voor een aparte zaalverdeling gekozen of het reserveringssysteem is daar debet aan. Het publiek zit behoorlijk verdeeld over de zaal en hierdoor zijn er nogal wat grote gaten ontstaan.   Zodra de voorstelling begonnen is wordt het meteen muis en muis stil in de zaal. Ieder uitgesproken woord kan ik aandachtig opnemen.  Tarikh Janssen zuigt mij steeds intenser het verhaal in. In mijn gedachten komen de woorden steeds meer tot leven. Iedere scène belicht een andere tijdsperiode, plaats en karakter. Een mooie keuze om op deze manier iedereen kennis te laten maken met de hoofdfiguren uit deze familie geschiedenis. Soms is het niet meteen duidelijk waar we in het verhaal zijn en heb ik even tijd nodig om de draad weer op te pakken. Voor de schoonheid en het verloop van het verhaal is dit geen enkele belemmering en het zorgt er juist voor dat ik intenser geniet en meeleef.

Recensie Sonny Boy, prachtig intens verhaal

Tarikh Janssen speelt zo beheerst, klein daar waar het moet en wat groter als de emotie er om vraagt. Zijn lichaamstaal ondersteunt op subtiele wijze de verschillende emotionele lagen. De eerste dans van Waldemar en Rika is een prachtig mooi sensueel beeld waar de ontlokkende liefde voelbaar is. Het prachtige script van Manoushka Zeegelaar Breeveld laat de essentie van het oorspronkelijke verhaal mooi overkomen. Een tijdloos verhaal met zoveel elementen die ook heden ten dagen nog steeds actueel zijn. De keuzes die regisseur Benno Hoogveld heeft gemaakt om de continuïteit van het verhaal te waarborgen zijn ontzettend knap.

Recensie Sonny Boy, prachtig intens verhaal 

Solostories heeft met Sonny Boy een prachtige intieme voorstelling naar het theater gebracht. Op weergaloze wijze vertolkt door Tarikh Janssen die het prachtige verhaal van Sonny Boy weer tot leven laat komen. Dat ook bij een wat minder goede zaalbezetting deze voorstelling recht in mijn hart binnenkomt geeft de kwaliteit van deze voorstelling aan.

Klik hier voor de speellijst

Gezien op 20 maart 2024 in Cpunt Hoofddorp